fbpx

Nu pot deschide gura

nu-pot-deschide-guraIn anumite situatii este de inteles sa nu poti deschide gura normal. Cauzele pot fi atat afectiuni dentare cat si boli ale articulatie temporo mandibulare. Uneori s-ar putea sa nu poti deschide normal gura dupa o vizita la medicul stomatolog. Tratamentul de cele mai multe ori este reprezentat de administrarea de medicamente antiinflamatorii sau/si expectativa. 

Este normal ca in zilele urmatoare extractiei molarilor de minte sa nu poti deschide gura complet. Se recomanda exercitii de inchiderea si deschidere a gurii, "ca pestele in acvariu", precum si aplicarea pe fata, in zona extractie, a unor comprese reci. Nu se recomanda aplicarea de gheata direct pe tegumente. 

Molarii de minte aflati in eruptie pot produce limitarea deschiderii gurii. Daca este asociata febra cu durere locala este posibil sa fie vorba despre o pericoronarita. In acest caz se recomanda clatirea energica cu apa de gura ce contine clorhexidina. Ar putea fi necesara si administrarea unor antibiotice. Se recomanda consultul stomatologic de specialitate.

Este posibil sa nu poti deschide normal gura dupa anestezia pentru molarii inferiori. De cele mai multe ori senzatia este tranzitorie limitandu-se doar la perioada de manifestare a anesteziei locale. Alteori s-ar putea sa nu poti deschide gura normal chiar si dupa ce a trecut anestezia. Aceasta se intampla pentru ca unele ligamente si muschi au fost iritati de substanta anestezica. Tratamentul consta in administrarea de medicamente antiinflamatorii precum si de gimnastica prin inchiderea si deschiderea repatata a gurii. Senzatia de limitare a deschiderii gurii se poate manifesta de la cateva zile la cateva saptamani.

Daca suferi de afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare s-ar putea sa nu poti deschide gura normal. In aceasta situatie este posibil sa ti se recomande schimbarea lucrarilor dentare vechi, tratamentul ortodontic si chiar interventii chirurgicale de corectare a articulatiei. Consulta medicul dentist pentru a vedea ce se poate face.

Sedintele de tratament stomatologic lungi pot determina oboseala musculara. Oboseala va face sa nu poti deschide normal gura. 

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares