fbpx

Nu pot deschide gura

nu-pot-deschide-guraIn anumite situatii este de inteles sa nu poti deschide gura normal. Cauzele pot fi atat afectiuni dentare cat si boli ale articulatie temporo mandibulare. Uneori s-ar putea sa nu poti deschide normal gura dupa o vizita la medicul stomatolog. Tratamentul de cele mai multe ori este reprezentat de administrarea de medicamente antiinflamatorii sau/si expectativa. 

Este normal ca in zilele urmatoare extractiei molarilor de minte sa nu poti deschide gura complet. Se recomanda exercitii de inchiderea si deschidere a gurii, "ca pestele in acvariu", precum si aplicarea pe fata, in zona extractie, a unor comprese reci. Nu se recomanda aplicarea de gheata direct pe tegumente. 

Molarii de minte aflati in eruptie pot produce limitarea deschiderii gurii. Daca este asociata febra cu durere locala este posibil sa fie vorba despre o pericoronarita. In acest caz se recomanda clatirea energica cu apa de gura ce contine clorhexidina. Ar putea fi necesara si administrarea unor antibiotice. Se recomanda consultul stomatologic de specialitate.

Este posibil sa nu poti deschide normal gura dupa anestezia pentru molarii inferiori. De cele mai multe ori senzatia este tranzitorie limitandu-se doar la perioada de manifestare a anesteziei locale. Alteori s-ar putea sa nu poti deschide gura normal chiar si dupa ce a trecut anestezia. Aceasta se intampla pentru ca unele ligamente si muschi au fost iritati de substanta anestezica. Tratamentul consta in administrarea de medicamente antiinflamatorii precum si de gimnastica prin inchiderea si deschiderea repatata a gurii. Senzatia de limitare a deschiderii gurii se poate manifesta de la cateva zile la cateva saptamani.

Daca suferi de afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare s-ar putea sa nu poti deschide gura normal. In aceasta situatie este posibil sa ti se recomande schimbarea lucrarilor dentare vechi, tratamentul ortodontic si chiar interventii chirurgicale de corectare a articulatiei. Consulta medicul dentist pentru a vedea ce se poate face.

Sedintele de tratament stomatologic lungi pot determina oboseala musculara. Oboseala va face sa nu poti deschide normal gura. 

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro