Descopera Proteza Kemeny: Zambet Impecabil in Asteptarea Danturii Definitive!

Protezele Kemeny sunt solutia provizorie ideala recomandata de medicul stomatolog pentru ca pecientul sa aiba un zambet frumos in perioada dintre extractia dintelui bolnav sau faza chirurgicala a implantului pana la insertia coroanelor definitive. Aceste mici piese protetice mobile ce reconstituie fidel intre unu si trei dinti au fost concepute din ratiuni estetice, cu caracter de provizorat, pentru ca pacientii in asteptarea unor coroane definitive sa zambeasca relaxat, iar viata lor sociala sa se mentina neschimbata.

Descoperiti in contiunare beneficiile protezelor Kemeny, care nu sunt nici costisitoare, nici dificil de tolerat, dar aduc importante beneficii in drumul spre o dantura impecabila.


Beneficiul rapiditatii ...

Protezele au marele avantaj ca se confectioneaza imediat, neexistand o solutie mai rapida de ascundere a edentatiei frontale. De obicei intr-o sedinta premergatoare tratamentului principal se ia aprenta; urmeaza tratamentul (extractie si/sau inserare implant), iar apoi adaptarea si retusararea protezei Kemeny. In anumite situatii, aceasta poate fi ajutata cu adezivi dentari gen Fixodent petru imbunatatirea stabilitatii.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica, banuiesc. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.


Beneficiul estetic – un zambet frumos ...

Protezele Kemeny sunt accesibile ca pret si se folosesc frecvent, cu precadere intr-o edentatie unidentara (lipsa unui singur dinte) frontal, care este vizibila si deranjanta estetic in perioada de asteptare dintre faza chirurgicala si cea de realizare a coroanei din ceramica. Sunt proteze mobile de mici dimensiuni ce reconstituie edentatii (dinti lipsa) si se ancoreaza cu sprijin dento-parodontal, adica se aseaza pe mucoasa gingivala a zonei pe care o reconstituie si pe dintii vecini edentatiei, cu ajutorul unor crosete de sarma sau pelote gingivale.


In cea mai frumoasa varianta a lor, protezele Kemeny sunt realizate din materiale flexibile, dar dure si rezistente, cu crosete insesizabile, tot din plastic, de nuanta exacta a dintilor pe care se ancoreaza, asigurand astfel aspectul natural al zambetului. Aceste microproteze mobile sunt facute, in general, din diverse material non-alergenice, de la acrilat clasic la materialele termoplastice flexibile tip Flexite.


Tot in etapa provizorie a unei noi lucrari, se stabileste culoarea dintilor, adica a viitoarelor coroane, iar estetica superioara a protezelor Kemeny anticipeaza o lucrare definitiva impecabila, care se poate ridica la inaltimea asteptarilor celor mai pretentiosi pacienți.


Beneficiul functional – adaptabilitatea si mentinerea sau corectarea pozitiei ...

Fie ca este vorba de dinti monoradiculari, dinti pluriradiculari (cu o singura radacina, respectiv cu mai multe radacini), proteza Kemeny inflexibila sau partial flexibila nu include sistemele speciale de fixare, imita culoarea dintelui natural si se realizeaza in majoritatea laboratoarelor de tehnica dentara moderna. Se recomanda pacientilor ca inlocuitor temporar pentru un dinte sau mai multi dinti frontali, care asigura functionalitatea si estetica danturii pana la aplicarea coroanelor definitive.


La nivel funtional, proteza Kemeny minimalizeaza sau previne consecintele pierderii dintilor precum

  • migrarea dintilor vecini sau a arcadei opuse ca urmare a inclinarii sau deplasarii acestora spre spatiul ramas liber;
  • modificarea musculaturii cauzata de miscarea dintilor vecini, cu  posibile consecinte grave asupra articulatiei temporo-mandibulare.


Mai mult, proteza Kemeny nu impiedica tratarea afectiunilor dentare precum gangrena, nici obturatia de canal sau anestezia prin infiltratie. Medicul dentist o poate indica si in situatia tratamentului ortodontic, unde ajuta la coretarea pozitiei danturii pe criterii functionale si estetice.


Beneficiul medical – protejarea dintilor si corectitudinea lucrarii definitive ...

Pe parcursul etapelor de la extractia unui dinte bolnav pana la fixarea dintilor definitivi, restaurarile provizorii ale danturii au un rol important de protecție a dintilor, prevenind infectia implanului dentar, si fiind folosite si pentru a verifica corectitudinea viitoarei lucrari definitive. In plus, proteza Kemeny este cea care pastreaza datele despre dimensiunea si forma dintilor, dar si despre tipul de ocluzie (inchidere a gurii) a fiecarui pacient.


Cat timp pacientul poarta protezarea provizorie, amprenta pentru viitoarea lucrare definitiva este trimisa tehnicianului dentar, care incepe realizarea acestora coform datelor pacientului. De obicei, sunt necesare una sau mai multe sedinte de proba a lucrarii in cavitatea orala a pacientului, pentru ca tehnicianul sa aiba toate datele clinice corecte de care are nevoie ca sa finalizeze lucrarea.


Beneficiul mentinerii igienei ...

Utilizarea protezelor Kemeny in cadrul planului de tratament nu este importanta pentru pacient numai pentru menținerea vieții sociale active, dar si pentru deprinderea unor tehnici corecte de periaj la nivelul restaurarilor. O igiena orala precara in etapa intermediara duce la o respiratie urat mirositoare care afecteaza calitatea vietii pacientului.


Proteza obliga si ajuta pacientul sa-si asigure zilnic igiena orala minutioasa, care este vitala pentru reusita oricarei lucrari dentare, mai ales in cazul inserarii unui implant din titan, unde igiena orala este o conditie necesara si obligatorie. Astfel, cand lucrarile definitive au fost finalizate, sunt verificate de catre medic si aplicate pacientului, nu exista riscul unor probleme care sa intarzie procesul, iar noile lucrari au toate sansele sa fie un succes imediat.

In perioada de tranzitie de la pierderea dintilor si fixarea dintilor definitivi, proteza Kemeny este solutia tranzitorie ideala (in cazurile sociale poate deveni permanenta), cu multiple beneficii la nivel estetic, functional, medical si al sanatatii dintilor, care poate contribui la reusita lucrarii dentare definitive. Datorita accesibilitatii ca pret si confortului fizic si psihic oferit pacientilor prin portezarea temporara, proteza Kemeny devine tot mai recomandata de catre medicii dentisti.Alte articole populare

Citeste alte articole cu aceleasi etichete. Click pentru a le vedea:

0
Shares