Urgenta Stomatologica: Cum sa Tratezi Rapid Umflatura Fetei

Fata umflata nu are nevoie de nicio definitie pentru ca denumirea sa este suficient de explicita.  De cele mai multe ori, umflarea fetei are loc intr-un interval scurt de timp si este considerata o urgenta stomatologica. Fata umflata are 4 cauze principale si ne-am propus sa ti le prezentam pe toate in acest articol, impreuna cu masurile care trebuie luate pentru a le inlatura.


1. Abcesul dentar ...

In majoritatea cazurilor, umflarea fetei este rezultatul unui abces dentar. Abcesul apare ca urmare a unei carii complicate. Umflarea fetei este precedata in general de dureri puternice. In momentul in care fata incepe sa se umfle, de obicei, durerile dispar.


Incerca sa tragi prin succiune din dintele ce crezi ca are infectie. Clateste bine cu apa de gura insistand pe partea pe care a aparut umflatura. Nu face gargara. Pentru calmarea durerilor, poti lua: Algocalmin, Nurofen, Paduden sau alt antiinflamator preferat de tine. Trebuie sa te prezinti de urgenta la un cabinetul de medicina dentara. Fata umflata nu trece de la sine si trebuie tratata cauza.

Daca ai fata umflata ca urmare a unui abces dentar si nu te prezinti imediat la medicul stomatolog, infectia dintelui va cuprinde tesuturile invecinate, spatiile dintre organele fetei si, in cele din urma, se ajunge la septicemie. Pe masura ce lucrurile se complica, tratamentul este din ce in ce mai complex si mai costisitor.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica, banuiesc. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.


2. Extractia sau interventia chirurgicala la nivelul fetei ...

Este normal sa ai fata umflata dupa interventii chirurgicale pe os. In cazul extractiilor, al rezectiilor apicale, sau al inserarii implanturilor dentare, se umfla zona in care s-a lucrat. Umflarea fetei in acest caz se numeste edem si este un raspuns normal al organismului la traumatismul suferit. Edemul apare in primele cateva zile dupa interventie si poate dura maxim la 48 de ore. Dupa 48 de ore se remite treptat, de la sine.

Pentru a limita edemul, se recomanda aplicarea pe fata a unor comprese reci, dar fara a folosi gheata. Cu cat se aplica mai multe comprese, cu atat edemul este mai restrans ca dimensiuni. Este importanta si administrarea de antibiotice si antiinflamatoare conform retetei prescrise de medic. Daca edemul persista mai mult de 4-5 zile, apare febra si din plaga iese un lichid rosu-galbui, atunci trebuie sa vizitezi medicul stomatolog, existand pericolul de suprainfectare a plagii.


3. Cancerul oral ...

Cancerul oral al fetei se poate manifesta prin fata umflata. In acest caz, evolutia este de lunga durata. Se va acorda o atentie deosebita la tumefieri ale fetei ce nu se remit la tratamente cu antibiotice. O evolutie lunga de cateva luni asociata cu mancarimi reprezinta un semnal de alarma. In aceasta situatie, vizita de urgenta la medicul stomatolog este obligatorie.


4. Alergiile ...

Uneori fata umflata apare atunci cand ai o alergie. Daca se intampla foarte rapid, bilateral, insotita de roseata sau mancarime, atunci situatia este o urgenta. In majoritatea cazurilor, alergiile se manifesta prin umflarea ambelor parti si pot fi insotite de o senzatie de sufocare. Daca ai aceste simptome, cheama salvarea sau mergi de urgenta la spital!


Alte articole populare

Citeste alte articole cu aceleasi etichete. Click pentru a le vedea:

0
Shares