Descopera Secretele Dintelui Canin - Ghidul Tau Complet

Dintele canin este unul dintre cei mai bine implantati dinti. Omul are patru canini. Cate doi pentru fiecare maxilar. Sunt situati in spatele incisivii laterali fiind ultimul din grupul dintilor frontali. Ocupa pozitia a treia de la linia de mijloc a fetei. Un canin este un dinte situat la intalnirea dintre planul dintilor frontali si planul dintilor laterali (separa incisivii de premolari). Functional caninul preia a parte importanta din fortele de masticatie.

Caninii sunt prezenti atat in dentitia de lapte cat si in dentitia permanenta. Caninii de lapte sunt mai globulosi si au o culoare laptoasa.

Caninii de lapte erup intre varsta de un an si patru luni si un an si 10 luni.

Un canin de lapte este denimit:

  • 53 canin de lapte drept superior;
  • 63 canin de lapte stang superior;
  • 73 canin de lapte drept inferior;
  • 83 canin de lapte stang inferior.


Caninii definitivi erup in jurul varstei de 12 ani.

Medicii dentisti si tehnicienii dentari numesc un canin definitiv in functie de pozitie astfel:

  • 13 canin drept superior;
  • 23 canin stang superior;
  • 33 canin stang inferior;
  • 43 canin drept inferior.


In cele mai multe situatii caninul erupe intr-o pozitie normala, fara a necesita tratament ortodontic de repozitionare.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica, banuiesc. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.Un canin este mai rar afectat de procesele carioase dar este predispus la depunerile de tartru mai consistente. Atunci cand este totusi afectat de carie dentara tratamentul este facil. Tratamentul pe canal pentru indepartarea unei eventuale infectii a nervului se face cu usurinta. Din punc de vedere protetic se recomada ca acest dinte sa fie imbracat cat mai tarziu. Caninul este un important stalp protetic atat prin pozitie cat si prin dimensiuni. 

Se numeste canin pentru ca este asemanator fuctional si ca aspect dintilor animalelor carnasiere. Aceste animale folosesc caniniii pentru a sfasia hrana.

Caninul are si un rol fizionomic destul de important mai ales la cei cu un zambet larg.Alte articole populare

Citeste alte articole cu aceleasi etichete. Click pentru a le vedea:

0
Shares