fbpx

Semnele ce insotesc eruptia dintilor

eruptia-dintilorEruptia dintilor temporari poate creea un disconfort pentru copil. El poate deveni agitat si plangacios. Alte semne ale erutiei dentare pot fi: perderea poftei de mancare, insomnie, dorinta de a mesteca obiecte tari sau de a strange degetele intre arcade. Copilul are salivatie abundenta, cu care se poate inneca si datorita careia  tuseste. Saliva se prelinge mereu pe la colturie gurii si va produce iritatii pe fata, gatul si pieptul copilului. Este bine sa se mentina aceste zone uscate prin aplicarea de babetele si schimbarea frecventa a hainelor.Febra peste 37,5 grade nu este normal sa apara in cursul eruptiei dentare . Ea este semnul unei boli asociate.

Eruptia dintilor temporari se mai numeste teething. La nivel local pot fi observate cateva modificari. La nivelul gingiilor pot apare zone de inflamatie, uneori dureroase ce sunt produse de dintii temporari in eruptie. Gingiile pot fi umflate in dreptul locului de eruptie a dintilor. Uneoi pot fi observate si coloratii anormale ale gingiilor: albastru datorita sangerarii in interiorul tesuturilor sau purpuriu; culoarea normala a gingiei este roz. Cand dintele perforeaza gingia poate apare o mica sangerare. Aceste semne si simptome sunt mai acute in cazul eruptiei primilor dinti precum si in cazul molarilor, dintilor aflati mai in spate pe arcada dentara. 

In general nu trebuie facut altceva decat calmarea copilului. Exista cateva metode de calmare a copilului:
- simpla distragere a atentiei cu o carte, o poza, un cantec sau un joc nou poate provoca linistirea;
- multi bebelusi se calmeaza daca pe zonele dureroase se fac masaje blande cu o lingurita rece, bucati ude de tifon curat reci, sau cu degetul infasurat intr-un tifon curat si ud se maseaza si se curata bine zona de resturi alimentare. Mai pot fi date copilului, pentru a fi muscate, obiecte din plastic sau ciuciuc;
- se mai pot aplica anestezice usoare, exista in acest sens pe piata produse special preparate; intreba medicul mai multe detalii;
- se pot administra si medicamente adminstrate pe cale generala dar doar la indicatia medicului stomatolog sau pediatru.

NU este recomandata administrarea de aspirina pe post de antiinflamator. Aspirina poate determina Sindromul Reye ce este o afectiune foarte grava. De asemenea nu trebuie administrat bebelusului medicatie sistemica fara acordul medicului pediatru sau stomatolog. Alcoolul din spirt poate provoca leziuni ale mucoasei pe locul aplicat deci nu se recomanda. Nu se aplica pe mucoase produse utilizate in cabinetul stomatologic pentru inlaturarea durerii ( Ex: Dentocalmin). COMPLICATII SI EFECTELE ADVERSE POT FI FOARTE GRAVE.

Este important de stiut ca febra mai mare de 37,5 grade pe o perioada mai lunga de 48h, diareea, varsaturile, starile letargice, problemele serioase de somn, semnele de raceala anunta afectiuni asociate ce impun consultul medicului pediatru. De asemenea semnele locale ca roseala sau umflarea gingiilor, prezenta puroiului, caldura mare a zonei afectate reprezinta motiv de ingrijorare si impun consultul medicului stomatolog.

Simti ca afectiunea despre care te informezi acum, in graba, te-ar putea lua din nou pe nepregatite, pe viitor? Te gandesti sa nu-i afecteze si pe cei mai dragi tie?

Nu ai avut pe nimeni sa te indrume? Care sunt factorii de risc ce au determinat aparitia problemei?

Eu sunt aici pentru a te ajuta. Alege din optiunile de mai jos pentru a continua:

!!!   GRATUIT   !!!

Contacteaza un medic stomatolog
-  Raspuns imediat -

APASA AICI !
   
!!!   GRATUIT   !!!

Afla care este RISCUL TAU
in fata aparitiei BOLILOR GURII
- Dureaza 2 minute -
APASA AICI !

Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu 
Coordonator Proiect

 

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro