imagine-cu-o-mana-si-ocheie-simbolizeaza-aliajele-dentare-din-care-sunt-facute-lucrarile-dentareAliajele dentare sunt materialele folosite in tehnica dentara in scopul obtinerii protezelor dentare. Aliajele dentare sunt reprezentate de amestecul a doua elemente, din care unul este metal. Ele pot veni sub diverse forme precum: aliaje dentare in banda (inele ortodontice sau coroana in doua bucati), pastile (solutia cea mai des folosita) sau sarma (obtinuta prin lichefierea unui lingou). In tehnica dentara nu se folosesc metale pure in alcatuirea materialelor finite, deoarece proprietatile fizice ale aliajelor sunt superioare celor ale metalelor pure.

dinti-permanentiOdontogeneza reprezinta procesul complex prin care se formeaza dintii, pornind de la faza embrionara sau a celulelor – susa / stem, si ajungand la dinti permanenti. Or, desi multe specii de mamifere prezinta dentitii, procesul de dezvoltare a acestor dinti este similar cu cel prezent la oameni. Iar, pentru oameni, a avea dinti inseamna o dezvoltare a tesutului dentar pe etape, pornind de la aceea de fat. Astfel, cimentul, dentina, smaltul si periodontiul incep sa se dezvolte pana ce se concretizeaza acei dinti permanenti.

biocompatibilO intrebare de fond, din punctul de vedere al toxicitatii materialelor restaurative din stomatologia moderna, ar putea fi aceasta: cat de toxic este materialul folosit, respectiv la nivel... celular? Or, aceasta intrebare o adresam retoric deoarece toxicitatea pare a fi o proprietate inerenta a acestor tipuri de materiale. Iar, pacientii vor reactiona in mod similar, dar si diferit, totusi. Un pacient poate fi biocompatibil cu un anumit material sau tip de material, iar altul, mai putin sau deloc.

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: