Facultatea de stomatologie romaneasca


facultatea-de-stomatologieNe aflam in plina sesiune de examene universitare dar si de admitere la facultati! Facultatea de stomatologie romaneasca, prezentata ca intreg generic, pe tara, reprezinta asigurarea sanatatii noastre orale, in termeni profesionali. Ne continuam „peregrinarea”, facultatea de stomatologie romaneasca fiindu-va prezentata... dinspre sudul tarii, spre estul acesteia, tot pe universitati.


Mai jos aveti prezentate in linii mari universitatile romanesti ce au in componeneta si facultati de stomatologie. Este de mentionat ca denumirea corecta este de: “Facultatea de medicina dentara”. Uzual este acceptata denumirea de Facultatea de stomatologie. Noi vom folosi ambii termeni.


Facultatea de stomatologie din cadrul Universitatii „Apollonia” din Iasi ...

Actul nasterii universitatii "Apollonia" a avut loc in iarna lui 1991, atunci cand membri fundatiei "Sfanta Apollonia" s-au reunit pentru a pune bazele acestei institutii de tip academic, respectiv cele pentru Facultatea de Medicina Dentara si cea de Tehnica Dentara. Ar mai trebui mentionat faptul ca atat Facultatea de Stomatologie, cat si cea de Tehnica Dentara din cadrul "Apollonia" au un caracter cvazi-religios, crestin. Astfel ca, in majoritatea manastirilor moldovenesti din Romania, puteti intalni destule fete monahale pregatite in arta stomatologica si tehnica dentara prin insasi aceasta universitate. Din punctul de vedere al prezentei "Apolloniei" in lume, aceasta universitate este membra si a AIESEC, o organizatie studenteasca, globala si compusa din peste 1.100 de universitati, in peste 100 de tari si regiuni / teritorii.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica, banuiesc. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.Facultatea de stomatologie din cadrul din cadrul universitatii "Grigore T. Popa" din Iasi ...

Tot la Iasi, dar la Facultatea de Medicina Dentara din Iasi, de aceasta data. Or, istoria acesteia incepe la finele Celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1945, atunci cand dintr-o sectie a Facultatii de Medicina, sub indrumarea prof.-dr. Nicolae Dutescu, s-ar fi infiintat aceasta prima facultate de profil din tara.

Dupa alte doua decenii, Facultatea de Medicina Dentara din Iasi fiinteaza ca organism universitar independent, cursurile sale avand o durata de 6 ani, iar, dupa 1989 – in special in 1992 -, procesul de modernizare al facultatii a continuat. Pe alocuri, chiar s-a accelerat! Este vorba despre o modernizare atat a corpului profesoral, si a disciplinelor, cat si una a dotarii care sa respecte cerintele noului mileniu.


Universitatea "Ovidius" din Constanta ...

Trecand inspre partea de sud-est a tarii, avem si Universitatea "Ovidius" din Constanta, respectiv Facultatea de Medicina Dentara si cea de Tehnica Dentara ale acesteia


Facultatea de medicina dentara - UMF "Carol Davila" Bucuresti ...

La momentul inaugurarii sale, in 1857, era atasata Facultatii de Medicina din Bucuresti. Or, ca prevederi curriculare, dintre cele mai importante erau: cursurile si lucrarile practice, dar si stagiile spitalicesti si examinarile de rezidentiat. Facultatea de stomatologie din cadrul UMF "Carol Davila" este in acest moment o institutie cu renume international.


Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti - Facultatea de stomatologie ...

Aceasta universitate sudica, de municipiu, a dobandit personalitate juridica in Capitala noastra in septembrie 1990, si care a fost integrata Sistemului National de Invatamant in aprilie 2002, include si o facultate de stomatologie, respectiv Facultatea de Medicina Dentara.


Facultatea de stomatologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova ...

Facultatea de Medicina Dentara a UMF "Craiova", din sudul tarii, care cuprinde si specializarea Stomatologie, pa langa cea intitulata Medicna dentara, si-a schimbat denumirea in Facultatea de Medicina dentara in 2003, pornind de la cea de Facultate de Stomatologie, din 1998. Durata studiilor este pe 6 ani.


Universitatea "Vasile Goldis" din Arad ...

Si Universitatea "Vasile Goldis" din Arad are in componenta sa o facultate de stomatologie. In cadrul acestei universitati aradene, cu rezonanta istorica, procesul de invatamant medical national si international au fost compatibilizate conform standardelor Uniunii Europene in Medicina dentara, prin sistemul ECTS. Astfel, calificari si diplome in discipline precum: Protetica dentara, Reabilitarea orala, Odontoterapia, Endodontia s.a.m.d., au putut fi recunoscute international.


Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara - UMFT - "Victor Babes" ...

Tot in nord-vestul tarii, aceasta universitate cuprinde, si ea, o facultate de Medicina Dentara Preventiva, Comunitara si de Sanatate Orala, infiintata in 1995 sub denumirea de: Preventie Stomatologica, la initiativa si sub indrumarea d-nei prof.-dr. Angela Podariu.  A fost cea de-a doua disciplina de preventie stomatologica din tara.

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997.


Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ...

Trecand spre centrul tarii, din punctul de vedere al clasamentului universitatilor care cuprind si facultati de stomatologie, iar "Lucian Blaga" din Sibiu reprezinta un prim exemplu. Or, aceasta universitate, bucurandu-se de un trecut foarte onorabil si purtand numele marelui filozof si eseist roman, este o partenera de nadejde mai ales pentru tari nordice si occidentale precum: Germania, Franta, Anglia si SUA.


Universitatea de Medicina si Farmacie "Tg. Mures" ...

Si tot in centrul tarii, UMF "Tg. Mures" este o institutie de invatamant superior de stat a Romaniei, acreditata de catre Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica, Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei. La ora actuala, peste 3.200 de studenti si 340 de cadre didactice titulare asigura continuitatea acestei institutii acreditate. Iar, din punctul de vedere al sistemului lingvistic de predare, "Tg. Mures' asigura predarea in: romana, maghiara si engleza. Asadar, va puteti inscrie la o facultate de stomatologie cu sistem trilingv de predare.


Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.

Alte articole populare

Citeste alte articole cu aceleasi etichete. Click pentru a le vedea:

0
Shares