fbpx

Sangereaza gingia

sangereaza-gingiaPot fi mai multe motive pentru care iti sangereaza gingia. In cele mai multe cazuri sangereaza gingia pentru ca exista inflamatie gingivala. Inflamatia poate fi produsa de prezenta tartrului dentar pe gingie, de un periaj agresiv sau chiar de formatiuni tumorale. Uneori si ocluzia anormala poate provoca sangerarea gingiei.

Daca ai pete maro pe dinti ce nu se indeparteaza prin periere sau daca ai senzatia ca dintii, mai ales cei inferiori din fata, sunt uniti intre ei este bine sa faci o programare la medicul stomatolog. Cel mai probabil cantitatea de tartru este mare si fiind iritata gingia sangereaza.

Folosirea unei tehnici de periaj neadecvate poate faca ca gingia sa sangereze. Perii periutei de dinti trebuie sa aiba o consistenta medie. Consistenta este marcata pe ambalajul periutei cu "medium". Utilizarea unei periude de consistenta "hard" poate determina leziuni cu sangerarea consecutiva a gingiillor.

Formatiuni tumorale cum ar fi epulisul, benign, sau cancerele pot produce sangerare gingivala. Epulisul este o tumoreta ce apare ca urmare a unui traumatism cronic. In general punctul de plecare este gingia. Se trateaza prin indepartare chirurgicala. Are tedinta sa reapara, mai ales daca nu este indepartata cauza. Are si potential de malignizare.

Anomaliile de pozitie dentara favorizeaza depunerea tartrului si in consecinta sangereaza gingia. Rezolvarea o reprezinta tratamentul ortodontic.

Sangereaza gingia chiar si dupa un detartraj sau realizarea unor obturatii. Daca a fost mult tartru cateva zile dupa detartraj s-ar putea sa-ti sangereze gingiile. Clateste cu apa de gura sau cu solutie de bicarboat de sodiu.

Sangereaza gingia si in cazul unor reactii alergice. Desi foarte rare reactiile alergice pot avea multe manifestari clinice. Sangerarea gingivala este una dintre acestea. Adreseaza-te de urgenta medicului stomatolog.

Si in cazul in care avem coroane vechi ce si-au pierdut adaptarea gingia sangereaza. Coroanele neadaptate retentioneaza alimente, tartrul se depune mai repede si in consecinta gingia sangereaza. Se trateaza prin schimbarea lucrarilor cu unele noi.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares