fbpx

Sangereaza gingia

sangereaza-gingiaPot fi mai multe motive pentru care iti sangereaza gingia. In cele mai multe cazuri sangereaza gingia pentru ca exista inflamatie gingivala. Inflamatia poate fi produsa de prezenta tartrului dentar pe gingie, de un periaj agresiv sau chiar de formatiuni tumorale. Uneori si ocluzia anormala poate provoca sangerarea gingiei.

Daca ai pete maro pe dinti ce nu se indeparteaza prin periere sau daca ai senzatia ca dintii, mai ales cei inferiori din fata, sunt uniti intre ei este bine sa faci o programare la medicul stomatolog. Cel mai probabil cantitatea de tartru este mare si fiind iritata gingia sangereaza.

Folosirea unei tehnici de periaj neadecvate poate faca ca gingia sa sangereze. Perii periutei de dinti trebuie sa aiba o consistenta medie. Consistenta este marcata pe ambalajul periutei cu "medium". Utilizarea unei periude de consistenta "hard" poate determina leziuni cu sangerarea consecutiva a gingiillor.

Formatiuni tumorale cum ar fi epulisul, benign, sau cancerele pot produce sangerare gingivala. Epulisul este o tumoreta ce apare ca urmare a unui traumatism cronic. In general punctul de plecare este gingia. Se trateaza prin indepartare chirurgicala. Are tedinta sa reapara, mai ales daca nu este indepartata cauza. Are si potential de malignizare.

Anomaliile de pozitie dentara favorizeaza depunerea tartrului si in consecinta sangereaza gingia. Rezolvarea o reprezinta tratamentul ortodontic.

Sangereaza gingia chiar si dupa un detartraj sau realizarea unor obturatii. Daca a fost mult tartru cateva zile dupa detartraj s-ar putea sa-ti sangereze gingiile. Clateste cu apa de gura sau cu solutie de bicarboat de sodiu.

Sangereaza gingia si in cazul unor reactii alergice. Desi foarte rare reactiile alergice pot avea multe manifestari clinice. Sangerarea gingivala este una dintre acestea. Adreseaza-te de urgenta medicului stomatolog.

Si in cazul in care avem coroane vechi ce si-au pierdut adaptarea gingia sangereaza. Coroanele neadaptate retentioneaza alimente, tartrul se depune mai repede si in consecinta gingia sangereaza. Se trateaza prin schimbarea lucrarilor cu unele noi.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro