Ce poti face daca ai un dinte spart?


dinte-spart

Daca ai un dinte spart si doar o mica bucata din dinte a sarit, nu este un pericol iminent. Ce poti face in aceasta situatie este sa te adresezi cat mai rapid unui cabinet de medicina dentara. In felul acesta, previi aparitia cariei dentare acolo unde dintele este spart. O simpla plomba poate rezolva problema definitiv in cazul unui dinte spart.


Daca se rupe o bucata mare de dinte, iar dintele este sensibil, in special la rece sau dulce, foloseste apa de gura usor incalzita si clateste cat mai des pentru a opri colonizarea cu microorganisme a leziunii dentare. Prezinta-te imediat la medicul tau stomatolog.


In cazul in care ai un dinte spart din care a sarit o bucata foarte mare, toata coroana dentara chiar, iar dintele este sensibil la rece, foloseste apa de gura sau apa distilata calduta pentru a igieniza plaga dentara. Pentru a preveni umflarea fetei, tine pe fata, in dreptul dintelui spart, o compresa cu apa rece. In astfel de situatii, nervul dintelui trebuie scos si se face obturatie de canal. Daca fractura de pe un dinte spart produce un singur fragment, exista posibilitatea lipirii acestuia la corpul dintelui. Pentru aceasta este obligatorie prezentarea cat mai rapida la medicul stomatolog.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica, banuiesc. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.Atunci cand traumatismul este sever, poate apare avulsia - iesirea completa din alveola a dintelui. In primul rand, umezeste radacina cu apa distilata sau lapte, dupa care incearca sa plasezi dintele in alveola din care a iesit. Daca acest lucru nu este posibil, pune dintele intr-un recipient cu apa distilata sau lapte si prezinta-te urgent la un cabinet de medicina dentara. NU curata dintele; doar tine-l umed. NU atinge sub nici o forma radacina. Aceasta este acoperita de un tesut necesar vindecarii dintelui dupa replantare. Gura se clateste cu apa de gura sau apa distilata calduta pentru a igieniza plaga dentara, iar pe fata, in dreptul dintelui lezat, aplica o compresa cu apa rece. Cu cat te prezinti la stomatolog mai repede, cu atat sansele de recuperare a unui dinte spart sunt mai mari.


Categoriile aflate la risc de aparitie a fracturilor si avulsiei sunt copiii si sportivii. Discuta cu stomatologul tau despre cum poti preveni aceste evenimente si mai ales care este atitudinea optima in cazul in care exista un dinte spart.Alte articole populare

Citeste alte articole cu aceleasi etichete. Click pentru a le vedea:

0
Shares