fbpx

Reguli de utilizarea pentru placi dentare

placi-dentareScopul tratamentului prin placi dentare acrilice este refacerea functiilor pierdute de pacient ca urmare a extractiillor dentare. Placile dentare refac atat dantura cat si osul pierdul in urma extractiilor dentare.

In timp placile dentare vor fi percepute de catre pacient ca parte a organismului. Pacientul trebuie sa-ti insuseasca o serie de reguli de igienizare specifice. Igienizarea placilor dentare este importanta pentru confortul pacientului si prevenirea unor afectiuni asociente - de exemplu stomatita protetica. Placile dentare se curata dupa fiecare masa. Pacientul va avea o perie moale pentru a igieniza placile dentare. Curatarea se realizeaza prin frecare cu sapun obisnuit. Nu se recomandata folosirea pastei de dinti deoarece este prea abraziva. Este bine ca in timpul igienizarii placile dentare sa fie tinute deasupra unui recipient cu apa sau folii cauciucate. Aceasta pentru a amortizarea caderea in cazul in care placa dentara este scapata.

O data pe saptamana igienizarea placilor dentare va fi mai riguroasa. Acum placile dentare se poate igieniza prin urmatoarele metode:

  • utilizarea unei solutii de curatat placi dentare din comert;
  • folosirea unei solutii ca urmare a amestecului unei lingurite de otet cu un pahar de apa. 

Gingia pe care se aplica placile dentare nu trebuie uitata. Masati zilnic gingiile cu o periuta moale (alta decat cea destinata igienizarii protezei) si clatiti gura cu apa de gura macar o data pe zi in momentele in care nu purtati placa sau placile dentare.

Folosirea adezivului dentar pentru placi dentare este recomandata numai la sfatul medicului stomatolog. Cand tusiti sau stranutati placile dentare se pot desprinde, ceea ce poate creea o situatie jenanta care poate fi evitata prin acoperirea gurii cu o batista sau cu mana.

Nu incercati niciodata sa adaptati sau sa reparati singuri placile dentare. De doua ori pe an se recomanda controlul de rutina la medicul dentist.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro