fbpx

Pretul unui implant dentar ca investitie in frumusetea zambetului

pretul-unui-implant-dentar-poate-variaToata lumea isi doreste un zambet frumos si larg, insa, dupa pierderea unor dinti, acesta vine la un anumit pret. Cat costa un implant dentar? Este cea mai importanta intrebare a oricarui potential pacient. Daca vreti o dantura impecabila, trebuie sa priviti pretul implantului dentar si costurile conexe ca pe o investitie in imagine, caci nimic nu poate inlocui, nici in viata profesionala, nici in cea personala sau sociala, frumusetea unui zambet. Descopera in cele ce urmeaza costurile implicate de un implant dentar de succes, de la planul de tratement si analize, pana la cimentarea definitiva a lucrarii protetice pe implant.

Implantul dentar inlocuieste doar radacina, nu intreg dintele ...

Voi incepe cu aceasta precizare pentru cei care nu au avut nevoie pana acum de lucrari protetice si nu stiu precis ce inseamna un implant dentar. Adesea, pentru necunoscatori, acesta se confunda cu intreaga lucrare protetica.

Implantul dentar este doar piesa din titan de forma unui surub, care substituie radacina unuia dintre dintii dumneavoastra naturali pe care i-ati pierdut. Se plaseaza in maxilar imediat dupa extractie sau dupa vindecarea locului extractiei printr-o interventie chirurgicala complexa, insa comparabila pentru pacient cu o extractie. (Vedeti mai multe detalii despre tratamentul cu implanturi in articolul Cat dureaza un implant dentar?)

Dupa perioada de osteointegrare (integrarea implantului in os, care dureaza pana la 6 luni) o alta piesa metalica numita bont protetic se ataseaza de implant. Deasupra acestui bont, medicul stomatolog plaseaza coroana, puntea sau proteza care inlocuieste partea edentata a danturii.  

Ce inseamna costul unui implant dentar? ...

Costul final al unui implant dentar este compus din:

  • pretul implantului propriu-zis facut de obicei din titan sau titan in aliaj cu zirconiu;

  • pretul pieselor conexe (bont protetic, capa de vindecare, coroana dentara de zirconiu sau portelan cimentata pe implanturi dentare sau proteze dentare de tip punte, fire de sutura etc.);

  • pretul analizelor necesare (tomografii computerizate, radiografii dentare, analize de sange etc.) si recomandate de medicul stomatolog sau de implantolog. Acestea spun medicilor daca sunteti candidat pentru implant sau va incadrati la contraindicatii absolute (boala parodontala, diabet, cancer, boli sistemice etc.); in al doilea caz, vi se ofera alte tratamente stomatologice in functie de tipul de edentatie.

  • costul interventiilor chirurgicale (daca este cazul) pentru refacerea patului osos receptor (aditie osoasa cu os artificial, sinus lifting, bone splitting etc.). In acest cost, ca si in cazul analizelor, intra si tehnologia performanta din imagistica dentara si implantologie, fara de care niciun medic, indiferent de experienta, nu poate obtine rezultate predictibile, mai ales in reconstructia osoasa;

  • onorariile echipei medicale (incluse, de obicei, in oferta clinicii stomatologice), care pot varia in functie de experienta recunoscuta a medicilor dentisti si implantologi, sau de strategia de marketing a unor cabinete sau clinici de a atrage noi clienti (ceea ce genereaza frecvent turism dentar).

Implanturi de calitate dovedita clinic ...

Calitatea unui implant dentar este data de tipul acestuia (exista si mini implanturi pentru oase maxilare subtiri) si calitatea materialului din care este facut (puritatea titanului) care trebuie sa fie biocompatibil cu tesuturile, designul implantului si caracteristicile suprafetei, care trebuie sa favorizeze osteointegrarea.

Preturilor practicate de clinicile stomatologice din Romania pentru diferite marci de implanturi dentare variaza intre 300 euro/implant (ADIN, Israel) si 1500 euro/implant, in functie de marca implantului folosit si de calitatea celorlalte materiale incluse.

Pretul mediu, care garanteaza si o lucrare protetica de calitate, este de 600 de euro (Bicon, SUA sau Nobel Biocare, Suedia). Cel mai scump implant, in mod justificat de calitatea dovedita la nivel international prin studii clinice, este Straumann, a carui tehnologie permite osteointegrarea rapida si are multiple avantaje, printre care garantia pe viata.

Exista variante de tratament mai scumpe, altele mai ieftine, esalonare de costuri, plata in rate si clinici care lucreaza direct cu bancile pentru imprumuturi. Va recomand sa analizati in detaliu fiecare oferta disponibila si fiecare secventa a tratamentului pentru a ajunge la o varianta potrivita pentru dumneavoastra, atat din punct de vedere financiar, cat si medical. Nu uitati ca tratamentul prin implant dureaza aproximativ 6 luni, chiar si pentru edentatie multipla, dar este o investitie in imagine pe zeci de ani sau pe viata!

Cel mai sigur este sa stabiliti inca de la prima consultatie stomatologica un plan de tratament cu costuri fixe, cu date fixe de achitare a materialelor si procedurilor medicale. Evitati astfel fenomenul deranjant al costurilor suplimentare pe parcursul tratamentului, care apar mai ales in cazul ofertelor de nerefuzat … .

In implantologie nu exista gratuitati sau materiale de calitate la preturi de nimic. Implantul dentar implica in mod obligatoriu toate costurile amintite, motiv pentru care pretul final al acestuia variaza de la o clinica la alta. Avantajele unui implant dentar merita, oricum, toate eforturile financiare pe care le faceti pentru sanatatea si frumusetea danturii dumneavoastra.

Va recomand sa va faceti o alegere informata si sa comparati costurile in cat mai multe oferte. Daca pretul unui implant dentar este prea mic ca sa fie realist, trebuie sa va intrebati de ce este atat de mic, deoarece poate se face „reducere” la calitatea implantului, a lucrarii sau a manoperei unor specialisti fara experienta ori sunt omise in mod deliberat anumite servicii, componente sau secvente ale tratamentului.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro