fbpx

Implantul dentar Straumann – garantia pe viata a calitatii si durabilitatii

implantul Straumann si zambetul reapareStiintific demonstrat ca fiind unul dintre cele mai sigure si mai durabile implanturi din lume, cu o perioada de osteointegrare de doua ori mai mica fata de celelalte sisteme de implant, implantul dentar Straumann este prima recomandare pe care majoritatea implantologilor o fac pacientilor. Descopera in continuare motivele pentru care prima optiune si recomandare a unui numar covarsitor de clinici dentare romanesti si internationale este implantul Straumann, care sunt avantajele si preturile acestuia, precum si tipurile cel mai frecvent utilizate.

Straumann – o companie care a revolutionat implantologia ...

Conform celor peste 3000 de articole stiintifice independente care au analizat cei peste 20 de ani de cercetare clinica ai companiei elvetiene Straumann sustin, in urma a sute de studii pe cazuri clinice, ca Straumann este cel mai de incredere si cel mai validat sistem de implantare de pe piata internationala de profil. Straumann este o companie lider in tehnologia implantului dentar si in regenerarea tisulara, fiind renumita, printre altele, pentru procedurile de implantare realizate intr-o singura etapa la nivelul tesuturilor.

Ca un apogeu al activitatii de cercetare a echipei sale, compania Straumann a brevetat in 2009 un material format din 85% titan si 15% zirconiu, denumit Roxolid, destinat exclusiv implanturilor dentare de toate dimensiunile. Cele mai importante caracteristici confirmate ale acestui material revolutionar sunt:

 • rezistenta mecanica crescuta la forte de tensiune si uzura fiind cu 50% mai puternic decat titanul pur;

 • osteointegrarea excelenta si rapida;

 • fiabilitate si siguranta, in special in cazul implanturilor cu diametru redus;

 • comparativ cu cel din titan, in jurul implantului Roxolid a crescut semnificativ mai mult tesut osos dupa numai 4 saptamani de la inserare;

 • aliajul titan-zirconiu are o biocompatibilitate mai  ridicata decat titanul pur.

Avantajele implanturilor dentare Straumann ...

 • Eliminarea procedurii de aditie osoasa: implanturile Strauman de diametru mic (3,3 mm) se adapteaza pe crestele inguste pentru restaurarea premolarilor si molarilor, unde, cu alte tipuri de implant, este nevoie de procedura de aditie osoasa;

 • Osteointegrare si vindecare rapida, dovedita prin studii pe pacienti;

 • Compatibilitatea cu o gama larga de proteze, bonturi octa si coroane dentare pentru rezultate cat mai asemanatoare cu un dinte natural, atat la nivel estetic, cat si functional;

 • Legatura puternica si precisa intre bonturi si implanturi: conexiune con in con (morse taper), pentru obtinerea unei stabilitati durabile;

 • O singura sedinta pentru realizarea procedurii de implantare;

 • Stabilitate ridicata, garantata de conturul exterior cilindric care urmareste raspunsul optim al tesuturilor si permite o legatura extinsa cu osul;

 • Tratamente mai simple si mai putin traumatice, cu timpi de refacere semnificativ redusi;

 • Procedura chirurgicala flexibila si usor de invatat: o singura trusa chirurgicala pentru toate tipurile de implant dentar.

Tipuri de implant Straumann ...

Straumann clasic este indicat in cazul unui implant dentar unic, standard. Se insereaza la nivelul tesuturilor moi si nu este acoperit de acestea in timpul procesului de vindecare si osteointegrare.

Straumann cu incarcare imediata este un implat super premium cu design anatomic, de forma cilindrica in regiunea apicala si forma conica in regiunea coronara. Aceasta forma permite incarcarea si implantarea imediat dupa extractie in zona edentata. Implantul dentar imediat usureaza si scurteaza tratamentul, iar pacientul beneficaza mai rapid de dinti noi.

Straumann din zirconiu are un aspect alb translucid, comparativ cu cel din titan de culoare gri inchis, care ajuta la pastrarea mai indelungata a culorii naturale a dintelui. Astfel, in cazul in care apare retractie gingivala (datorita mucozitei ori periimplantitei sau datorita retractiei normale a osului/gingiei in timp), estetica dintelui este mai putin afectata. Este folosit mai ales in zonele cu gingia subtire si are incorporat un sistem ce controleaza aparitia placii bacteriene si reactiile alergice postoperatorii.

Pretul implantului garantat pe viata ...

Majoritatea clinicilor ce ofera implanturi dentare Straumann cu garantie pe viata au o prima consultatie stomatologica gratuita, unde pacientului i se face un plan de tratament si i se prezinta multiplele avantaje ale alegerii unui implant Straumann.

Costurile unui astfel de implant variaza de la 650 euro la 1100 euro pentru Straumann clasic, de la 800 la 1200 euro pentru implant Straumann cu incarcare imediata si de la 1100 la 1400 euro pentru implant Straumann din zirconiu. Aceste preturi sunt strict cu titlu orientativ, iar fiecarui pacient ii sunt individualizate componentele pretului in planul de tratament, in functie de clinica aleasa, de starea de sanatate si de numarul de proceduri necesare pana la incarcarea protezelor dentare definitive.

Va recomandam, de asemenea, sa obtineti informatii si despre alte marci de implant disponibile pe piata, pentru a lua o decizie informata in privinta lucrarilor dentare pe care doriti sa le efectuati. Implantul dentar este o procedura chirurgicala ce prezinta riscuri si complexitate procedurala, de aceea si clinica aleasa joaca un rol important in succesul acestuia.

Avantajele implantologiei dentare Straumann sunt multiple si durabile, fiind rezutatul unor cercetari de lunga durata, recunoscute la nivel international.

Desi pretul unui implant Straumann este mai ridicat comparativ cu pretul altor impanturi dentare, osteointegrarea  rapida, stabilitatea si compatibilitatea cu o gama extinsa de elemente protetice, precum si garantia pe viata fac din acest implant o optiune in care merita sa investiti pentru sanatatea danturii si frumusetea zambetului dumneavoastra.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares