fbpx

Implantul dentar rapid - zambet perfect intr-o singura zi

imagine-cu-o-amprenta-pentru-implant-dentar-rapidDaca vrei sa ai dinti perfecti intr-o singura zi, solutia este implantul dentar rapid. Vremea puntilor si coroanelor traditionale incomode si limitative a trecut de mult. Daca vrei cu adevarat sa ai dinti inlocuitori durabili intr-o sinura zi, iti oferim cea mai buna solutie: implantul dentar rapid sau imediat, a carui inserare dureaza mai putin de 24 de ore, economiseste pana la 70% din costurile procedurilor efectuate separat in cateva luni sau ani.Toate serviciile oferite sunt efectuate in siguranta, de o echipa multidisciplinara de specialisti, cu echipamente de ultima generatie, care garanteaza siguranta procedurilor. Descopera raspunsul la cele mai frecvente intrebari legate de implantul dentar rapid.

Cat dureaza? ...

La prima vedere, implantul dentar rapid pare o interventie de mare amploare: extractia dintilor existenti, chiuretaj, amprenta, inserarea implantului/implanturilor si fixarea lucrarii provizorii si definitive. Acest concept german dezvoltat si perfectionat in ultimii ani a devenit deja standard: consultatia stomatologica, plan de tratament clinic, fixarea pretului, a marcilor pentru implant si a zilei de interventie si interventia propriu-zisa.

Desi complex, sistemul de implant dentar rapid sau imediat dureaza mai putin de 24 de ore, interventia are loc o singura data si nu mai este necesara o  noua interventie. Astfel, vorbim despre o chirurgie implantara monofazica si minim-invaziva (o singura interventie in loc de 4 sau mai multe etape). Organismul este supus unei interventii scurte – de o singura zi, care inseamna si perioada unica de vindecare si recuperare. La finalul interventiei, pacientul paraseste clinica cu implanturi si pleaca in aceeasi zi cu dintii cei noi acasa, fiind  capabil sa isi reia viata normala dupa o unica perioada de vindecare.

Cui se adreseaza? ...

In primul rand, solutia implantului dentar rapid monofazic cu incarcare imediata se adreseaza celor care nu pot sau nu doresc sa astepte dinti noi timp de 6 luni si doresc o reconstructie rapida si fara riscuri.

Implantul dentar rapid este o metoda cu precadere indicata pacientilor care sufera de asa numita parodontoza (parodontopatie marginala cronica) si/sau pacientii care mai au doar cativa dinti pe arcada (cu recomandare de extractie) sau deloc.

Beneficiarii implanturilor rapide sunt cei care vor restaurari complete, dar si cei care au de inlocuit un dinte prin implant. O alta categorie care apeleaza la serviciile noastre sunt cei care au deja proteze complete, dar care solicita restaurari complete cu inlocuitori ce asigura o estetica dentara de calitate. In aceeasi zi, pacientul este supus unor proceduri multiple, precum extractii multiple, inserarea implanturilor si adaugare de os suplimentar acolo unde este cazul.

Majoritatea celor care apeleaza la implant dentar rapid sunt cei ai caror dinti bolnavi nu pot fi salvati (necesita extractie) si prezinta probleme dentare remediabile numai prin implant. Echipa de specialisti implicati in proces indeparteaza dintii accidentati si/sau fracturati si ii inlocuieste cu unii din titan, cu coroana dentara.

Conditiile necesare interventiei ...

Beneficiarii acestei proceduri trebuie sa aiba peste 18 ani, adica sa li se fi incheiat cresterea osoasa, si sa nu aiba afectiuni care sa contraindice implantul. La limita superioara de varsta, doar starea de sanatate necorespunzatoare poate impiedica un pacient sa beneficieze de implant dentar rapid. (Afla mai multe din articolul „Contraindicatiile implantului dentar: cine nu poate sa-si refaca zambetul prin implant”).

Metoda ultramoderna si interdisciplinara ...

Dimineata se insereaza chirurgical implantul cu suruburi direct pe maxilarul pacientului, in asa fel incat acestea sa ofere suport stabil pentru dintii suplinitori. Urmarind forma radacinii dintilor naturali, folosim implanturi dentare concepute pentru a imita forma acestora si pentru se integra perfect si functional in mandibula.

In timpul zilei, se prelucreaza dintii in laborator asfel incat seara pacientul se intoarce in cabinetul nostru unde se fixeaza noua dantura (coroanele) pe implanturile fixate de dimineata. Aceasta tehnica presupune o stransa colaborare inter-disciplinara intre specialisti precum chirurg, anestezist si protetician din laboratorul de tehnica dentara.

Important este intre cele doua etape – inserarea implantului dentar si fixarea coroanei - ca pacientul sa evite sa manance pe dintele provizoriu pana la implatarea protetica sau sa consume alimente de consistenta moale, intrucat eventuala masticare poate sa creeze un cumul de forte care poate sa impiedice osteointegrarea corecta a dintelui in maxilar. Nerespectarea acestei recomandari atrage riscul de a pierde implantul imediat.

Avantaje ...

  • Pacientul poate economisi pana la 70% din costurile totale ale implanturilor facute prin metoda clasica, ce implica multe consultatii care trebuie platite…

  • Implantul dentar rapid este cea mai moderna solutie pentru refacerea aspectul estetic intr-un timp record. Spre deosebire de tehnica clasica ce prezinta dezavantajul ca pacientul poarta proteza provizorie chiar si 6 luni, inserarea implantului se face intr-o singura etapa si este definitiva.

  • Implantul dentar are ca scop impiedicarea resorbtiei osoase. Fara suport osos, implantul nu-si mai gaseste suportul. Diferenta fata de procedura obisnuita este ca implanturile si lucrarea fixa se realizeaza intr-o singura zi, procedeele de aditie osoasa nemaifiind necesare.

  • Este, in acelasi timp, o solutie pentru restabilirea urgenta a functionarii danturii, cu referire nu numai la dintii care urmeaza a fi pusi sau inlocuiti, dar si a dintilor vecini, care ar putea fi afectati in timp de lipsa dintilor.

  • Implantul dentar rapid asigura si sanatatea alveolei. In lipsa acestei proceduri, in cursul procesului de vindecare osul isi pierdea volumul, iar gingia se retragea.

  • La finalul sedintei de implant rapid, pacientii pleaca cu dantura completa, dintii inlocuitori refac fizionomia (efect de lifting facial neasteptat), restabilesc dictia, functia masticatorie si, nu in ultimul rand, se produce reintegrarea imediata in viata sociala.

  • Implantului rapid are si o functie de preventie: daca dintii de sus sunt scosi si nu se intervine la timp prin inlocuirea lor, sinusurile isi cresc volumul, impiedicand in timp efectuarea implantului dentar.

Pentru cei care nu au nici timp, nici dispozitie sa astepte 6 luni pentru un zambet frumos, tehnica ultramoderna are acum o oferta de nerefuzat: implantul dentar rapid. Este o procedura ultramoderna si sigura, asigurata de o echipa de specialisti, dureaza mai putin de 24 de ore si asigura in timp record normalizarea masticatiei si a dictiei, precum si un zambet irezistibil…. 

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Aceasta adresa de email este protejata contra spambots. Trebuie sa activati JavaScript pentru a o vedea.

© 2009 - 2019 netdent.ro