fbpx

Aparatul de contentie Hawley

aparat-de-contentie-Hawley

Aparatul de contentie se foloseste dupa incheierea tratamentului ortdonontic, cu scopul mentinerii rezultatului astfel obtinut. Cel mai popular aparat de contentie este aparatul de contentie Hawley. Acesta este un aparat mobil confectionat din plastic si ancorat cu sarme. Este utilizat pentru a mentine dintii drepti dupa indepartarea aparatului fix, adica in perioada de contentie.

Importanta aparatului de contentie ...

Trebuie retinut ca, dupa indepartarea aparatului ortodontic fix, tratamentul ortodontic nu este finalizat. Urmeaza perioada de contentie, sau a stabilizarii rezultatului obtinut, pentru ca dintii tai cu siguranta vor avea tendinta de revenire la pozitia premergatoare tratamentului. In acest scop, printre altele, poate fi folosit un aparat de contentie Hawley.

Medicul ortodont va realiza aparatul de contentie Hawley dupa indepartarea aparatului fix. Aparatul de contentie Hawley se poarta in fiecare noapte pe o perioada variabila, decisa de medicul tau ortodont, dupa indepartarea aparatului fix, iar dupa aceasta perioada se scade treptat numarul noptilor in care e purtata contentia, in functie de cat de stabil este rezultatul.

Cat trebuie purtat un aparat de contentie? ...

Aparatul de contentie se poarta cel putin cat a durat tratamentul ortodontic activ. Exista insa si cazuri cand el se poarta pe o perioada mai lunga de timp, cum ar fi cazul adolescentilor, care il poarta  pana la incetarea cresterii dintilor, sau cazul pacientilor cu tendinta mare la recidiva, care trebuie sa il poarte permanent.

Daca nu este purtat suficient de mult, atat cat recomanda medicul ortodont, dintii au tendinta de a reveni la pozitia de la inceputul tratamentului initial cu aparat dentar, iar aparatul de contentie Hawley se introduce cu dificultate in cavitatea bucala, fiind nevoie uneori de inlocuirea acestuia.

Intretinerea aparatului de contentie ...

Curatarea aparatului de contentie Hawley trebuie facuta prin folosirea unei periute de dinti si a sapunului, iar clatirea se va face cu apa rece, deoarece apa calda poate duce la deformarea aparatului. Nu se recomanda utilizarea pastei de dinti pentru ca unele produse pot afecta plasticul. Daca spalati aparatul deasupra chiuvetei, aveti grija sa nu-l scapati deoarece se poate sparge. In acest caz va trebui sa va contactati cat mai repede medicul ortodont pentru a va inlocui aparatul de contentie.

De asemenea, se recomanda ca, o data la 3-4 zile, sa introduceti aparatul de contentie Hawley intr-un pahar de apa in care in prealabil ati dizolvat jumatate de tableta de Corega (sau alt produs asemanator) pentru a elimina impuritatile acumulate pe el.

Zambetul frumos este dat de dinti drepti si sanatosi. Nu uita ca pentru a mentine rezultatul unui tratement ortodontic, trebuie sa mergi regulat la dentist pentru a urmari evolutia pozitiei dintilor. Urmeaza cu strictete recomandarile medicului tau si foloseste aparatul de contentie atat timp cate este necesar pentru un efect optim si de durata!

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares