Albirea dintilor – procedura moderna ce-ti lumineaza zambetul


simulare inainte si dupa albirea dintilorAlbirea dintilor devine pe zi ce trece un tratament tot mai solicitat in cabinetele si clinicile stomatologice. Deloc surpinzator, avand in vedere ca dintii galbeni sau cu pete vor fi semnificativ mai albi, iar efectul de durata. Mai mult, agentii de albire au nocivitate scazuta asupra dintelui, iar procedeele sunt diverse si de ultima generatie.


Descopera cum puteti sa aveti dinti mai albi si un zambet mai luminos, cum decurge procesul de albire si la ce rezultate si costuri sa va asteptati.


De ce ai dinti galbeni? ...

In primul rand, culoarea dintilor (mai precis a smaltului dentar) poarta amprenta genetica. Adesea pacientii constata ca nu au mostenit doar structura danturii de la parinti, ci si culoarea, la fel ca si forma barbiei sau culoarea si forma ochilor. Mai mult, dintii naturali nu sunt decat foarte rar de un alb imaculat. Culoarea dintilor variaza de la varf, unde este mai alba, spre galben la baza gingiei. Unii sunt mai galbui, altii au nuante de gri sau maro, iar culoarea lor naturala se inchide odata cu varsta.


Mai mult, anumite obiceiuri (fumatul, consumul de cafea, ceai negru sau vin rosu, igiena orala deficitara) accelereaza acest proces de inchidere a culorii naturale. Pe langa anumite medicamente care schimba culoarea dintelui din interior, depunerile de tartru necuratate periodic afecteaza si ele culoarea dintilor.


Cauti acum informatii despre o afectiune stomatologica. Poate te intrebi cum ai ajuns aici, daca ai fi putit face ceva pentru a evita neplacerea si ce poti face pe viitor pentru a o evita. Exista o metoda de igienizare ce ar putea scadea dramatic TOATE neplacerile cauzate de afectiunile stomatologice. DESCARCA ACUM GRATUIT descrierea metodei prin apasarea acestei legaturi, si imbunatateste-ti sanatatea gurii.



Esti printre cei eligibili? ...

La fel ca in cazul oricarei proceduri medicale estetice, exista si exceptii in care albirea dintilor este neindicata sau are putine sanse de reusita:

  • femeile gravide sau cele care alapteaza, din cauza posibilelor substante de albire ce pot afecta copilul;

  • copiii pana in 18 ani, deoarece pulpa dintilor este inca in dezvoltare;

  • cei care sufera de afectiuni sau sensibilitate a gingiilor, boala parodontala, fisuri dentare ori carii netratate (acestea trebuie tratate inainte de albire);

  • persoane alergice la glicoli si peroxizi;

  • cei care au deja multe coroane, fatete dentare si plombe (substanta de albire actioneaza doar asupra materialului organic. In plus, se creaza un contrast inestetic intre portiunile albite si lucrarile ce vor ramane la fel. In aceste cazuri, se recomanda schimbarea lucrarilor dentare vechi cu unele adecvate nuantei obtinute dupa albire.

  • cei care au asteptari nerealiste (de la dinti maronii sau innegriti la alb orbitor). In acesta categorie pot intra si fumatorii care nu se opresc din fumat in timpul tratamentului si continua sa fumeze si dupa finalizarea procedurii, mai ales in primele 24 de ore.


La ce sa te astepti? ...

Nici o metoda actuala de albire nu poate transforma dintii maronii, cenusii sau galbui intr-unii perfect albi, dar nuanta existenta poate fi deschisa semnificativ, cu un efect vizibil imediat. Nu toate tipurile de coloratie vor reactiona la fel la tratamentul de albire: dintii galbeni se vor deschide cel mai bine, cei maro mai putin, iar pentru cei gri, procedurile sunt cel mai putin eficiente.


De asemenea, te poti astepta si la consecinte neplacute, desi rar intalnite, precum durerea sau sensibilitatea crescuta a dintilor (simplu de tratat prin aplicarea de fluor) sau gingii iritate, mai ales in prima parte a tratamentului, daca efectuezi proceduri de albire la tine acasa. Aceste iritatii dispar de obicei dupa cateva zile sau la finalizarea tratamentului.   


Dupa procesul de albire, dintii vor ramane mai albi, chiar si dupa trecerea anilor, depinde insa de obiceiurile pacientului. La fumatori, rezultatele raman vizibile circa 12 luni. Alte obiceiuri precum consumul de cafea, bauturi acidulate sau ceai negru scad perioada minima de 3 ani (uneori mai mult) de pastrare a noii nuante obtinute prin albire de catre pacientii fara aceste obiceiuri si cu o igiena orala meticuloasa.   


Cum decurge procesul? ...

In primul rand, incepeti cu o programare si un consult la cabinetul de medicina dentara, deoarece numai stomatologul poate evalua sanatatea danturii si poate recomanda cel mai eficient procedeu de albire a dintilor.


Orice proces eficient de albire incepe cu pregatirea dintilor, adica curatarea lor prin detartraj si un periaj profesional procedee ce  asigura cele mai bune rezultate pentru albire, intr-o nuanta uniforma, cat mai deschisa.

Exista mai multe procedee de albire din care puteti alege, de la utilizarea unor gutiere prefabricate sau individualizate in care se introduce gelul de albit, pana la procedee ce au loc in cabinetul de medicina dentara. Albirea dintilor se produce datorita unor agenti puternici, surse speciale de lumina, dar si a altor mijloace de stimulare a acestui proces.


Cea mai eficienta metoda este cea realizata de catre medicul stomatolog, cu rezultatele cele mai bune si mai durabile in timp, comparativ cu metoda de albire a dintilor acasa, realizata de catre pacient conform recomandarilor medicului dentist.


Dupa tratamentul de albire realizat la cabinet, pentru ca acesta sa nu devina inutil, trebuie evitate cu orice pret,  timp de 24 de ore, fumatul, consumul de cafea, vin, bauturi acidulate de tip cola, produse cu coloranti  si sosurile, dar si orice alimente sau bauturi prea fierbinti sau prea reci.


Cat dureaza? ...

La cabinetul stomatologic, pentru albirea profesionala cu laser, este nevoie de una-doua sedinte, care nu depaseste o ora fiecare.


Daca alegeti albirea prin gutiere (dispozitive din plastic, personalizate in laboratorul de tehnica dentara pentru a se mula perfect pe arcadele dentare) cu gel de albire, aplicabile seara la culcare, durata procesului de albire este de circa 10-20 zile, in functie de rezultatul dorit.


Cat costa? ...

Pretul unui tratament de albire a dintilor difera in functie de procedura aleasa (acasa sau la cabinet) si de cabinetul stomatologic, tarifele variind in prezent intre 600 si 2000 lei.


Exista insa diferente mari intre produsele de albire cumparate si cele oferite de medicul dentist. Puterea gelului de albire la cabinet (spre exemplu, Opalescence 40%) este mai mare, avand concentratii de peroxid de hidrogen intre 16 si 40%, pe cand pastele de dinti cu agenti de albire sau benzile cu gel din comert, care se aplica de doua ori pe zi, nu depasesc 6%.

Metodele de albire acasa au avantajul ca sunt mai ieftine decat cele oferite la cabinet, dar dureaza mai mult, gingiile nu sunt protejate, iar rezultatele nu sunt la fel de bune ca cele ale albirii dentare profesionale oferite de specialist.


Albirea dintilor la cabinetul dentar ...

Albirea profesionala in cabinet este cel mai eficient si cel mai rapid sistem de albire, aplicat cu ajutorul unei surse de caldura, de lumina sau de laser. In cazul albirii dintilor cu laser Ritter, procedura de albire dentara cu accelerator protejeaza gingiile, iar o singura sedinta de 20 de minute este suficienta pentru rezultate foarte bune, cu efect de durata, vizibile in maxim o ora de la realizarea procedurii.


Se inregistreaza mai intai culoarea dintilor cu cheia de culori sau fotospectometru, dupa care se aplica pe gingii gel din materiale fotopolimerizabile (fotopolimerizarea acestuia se face cu o lampa speciala) pentru protectia gingiei. Pe dinti se aplica gel cu peroxid de hidrogen in diverse concentratii, iar acceleratorul de albire cu laser este asezat apoi perpendicular pe dantura, la distanta mica, iar medicul dentist seteaza pe aparat durata sedintei de albire. Dupa sedinta, medicul curata gelul de abire si aplica substante special pe smalt, care rehidrateaza si remineralizeaza dintii. Se inregistreaza nuanta finala si se face comparatie cu cea initiala.

Datorita procedurilor de cosmetica dentara, puteti avea acum un zambet mai frumos si mai luminos. Albirea dintilor efectuata de catre medical dentist sau sub supravegherea acestuia va poate imbunatati vizibil estetica dentara si, implicit, calitatea vietii sociale si profesionale.



0
Shares
0
Shares