fbpx

Albire dinti acasa

albire-dinti-acasaAlbirea dintilor acasa se poate realiza pe dintii vitali sau devitali pe care se aplica produsul de albire intr-o gutiera. Mecanismul chimic este activat in cadrul acestei tehnici prin caldura. Ingredientul principal este peroxidul de carbamida.

Indicatia folosirii metodei de albire pentru dinti acasa este facuta de catre medicul stomatolog. Medicul dentist poate estima eficienta procedurii de albire pentru dinti facuta acasa in cazul dintilor tai. Dintii care prezinta coloratie galbena se vor albii cel mai bine, dintii cu coloratiei maronie se vor albi mai putin iar pe dintii cu tenta de gri procedurile de albire vor fi cel mai putin eficiente.

Metodele de albire pentru dinti facute acasa actioneaza doar pe suprafata dintilor naturali. Culoarea lucrarilor protetice nu va fi modificata prin metoda de albire pentru dinti acasa. Daca avem lucrari protetice in prima etapa se realiza o metoda de albire pentru dinti, ulterior inlocuindu-se lucrarile dentare vechi cu unele potrivite noii situatii estetice.

"Imi va afecta intervetia de albire pentru dinti structura dintelui?". Studiile procedeelor de albire pentru dinti facuta acasa care au utilizat ca agent activ de albire peroxidul de carbamida 10%, nu au pus in evidenta efecte negative semnificative ale acestei substante asupra smaltului dentar. Cercetarile au aratat ca, in termeni relativi, expunerea dintelui la bauturile acidulate si sucurile de fructe pot determina leziuni comparabile sau chiar mai importante ale smaltului decat metodele de albire pentru dinti realizate acasa.

In esenta sunt necesare 2 vizite la cabinet. La prima programare medicul stomatolog evalueaza pacientul din punct de vedere al starii de sanatate dentare. Tot acum, daca situatia o permite, ia o amprenta pe care se vor confectiona gutierele. In cea de a doua sedinta pacientul primeste gutierele si chitul de albire impreuna cu indicatiile de utilizare.

Unele sisteme de albire pentru dinti folosite acasa nu necesita vizita unui stomatolog. Aceste kituri contin instructiunile si toate componentele pentru efectuarea tratamentului de albire doar de catre pacient. Chiar si pentru aceste sisteme noi recomandam sa te consulti mai intai cu medicul tau dentist.

In principiu tratamentul se face acasa purtand o saptamana, noaptea, gutierele cu materialul de albire. Aplicarea gelului de albire se face doar pe fatele gutierei ce vin in contact cu  fata externa a dintelui intr-o cantitate ce sa asigure acoperirea fetei exterioare dentare. Noi recomandam albirea doar a dintilor vizibili in suras. In principiu gutiera ramane aplicate pe dinti in jur de o ora.

Daca un dintele a fost tratat pe canal si are o culoare modificata atunci, in cabinet medicul va indeparta obturatia pana la pasta de canal si va umple cu material de albire cavitatea astfel creeata. Procedura trebuie repetata pana la obtinerea nuantei dorite.

Rezultatele pentru albirea dintilor acasa se mentin in jur de 8-12 luni. Dupa aceasta perioada tratamentul poate fi refacut.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares