Superfloss-ul - super ata dentara

super floss ulSuperfloss-ul sau super ata dentara este un concept relativ nou in cadrul metodelor de prevenire a cariei dentare si a bolii parodontale. Superfloss-ul se deosebeste prin cateva modificari fata de ata dentara obisnuita. Superfloss-ul este sub forma de fire de 20-25cm ce prezinta doua componente: extremitatile au aspectul atei dentare obisnuite iar intre acestea exista o zona ingrosata de consistenta buretelui.

Superfloss-ul se recomanda in cazul pacientilor cu spatieri dentare, caz in care se foloseste prin miscari de frecare pe fetele dintre dinti dinspre interiorul spre exteriorul gurii.

O alta indicatie majora pentru superfloss este curatarea corpurilor de punte astfel: cu unul dintre capetele subtiri se patrunde pe sub corpul de punte si se trage de acesta pana zona rugoasa a atei intra sub corpul lucrarii; se fac 5-10 miscari de rindea dinstre gura spre exterior fara sa scoatem firul. Acest tip de igienizare este recomandat o data, de doua ori pe saptamana. Folosirea excesiva a superfloss-ului in acesta situatie poate determina retragerea gingiei cu crearea de spatiu intre punte si arcada edentata.

Superfloss-ul este un mijloc important de igienizare si pentru aparatele dentare fixe sau a dintilor aflati sub tratament ortodontic. Tehnica de igienizare este descrisa in filmuletul de mai sus.

Utilizarea doar a superfloss-ului nu este suficienta pentru igiena. Acesteia trebuie sa i se adauge periajul obisnuit, ata dentara conventionala, si nu in ultimul rand apa de gura.

© 2009 - 2018 netdent.ro