fbpx

Superfloss-ul - super ata dentara

super floss ulSuperfloss-ul sau super ata dentara este un concept relativ nou in cadrul metodelor de prevenire a cariei dentare si a bolii parodontale. Superfloss-ul se deosebeste prin cateva modificari fata de ata dentara obisnuita. Superfloss-ul este sub forma de fire de 20-25cm ce prezinta doua componente: extremitatile au aspectul atei dentare obisnuite iar intre acestea exista o zona ingrosata de consistenta buretelui.

Superfloss-ul se recomanda in cazul pacientilor cu spatieri dentare, caz in care se foloseste prin miscari de frecare pe fetele dintre dinti dinspre interiorul spre exteriorul gurii.

O alta indicatie majora pentru superfloss este curatarea corpurilor de punte astfel: cu unul dintre capetele subtiri se patrunde pe sub corpul de punte si se trage de acesta pana zona rugoasa a atei intra sub corpul lucrarii; se fac 5-10 miscari de rindea dinstre gura spre exterior fara sa scoatem firul. Acest tip de igienizare este recomandat o data, de doua ori pe saptamana. Folosirea excesiva a superfloss-ului in acesta situatie poate determina retragerea gingiei cu crearea de spatiu intre punte si arcada edentata.

Superfloss-ul este un mijloc important de igienizare si pentru aparatele dentare fixe sau a dintilor aflati sub tratament ortodontic. Tehnica de igienizare este descrisa in filmuletul de mai sus.

Utilizarea doar a superfloss-ului nu este suficienta pentru igiena. Acesteia trebuie sa i se adauge periajul obisnuit, ata dentara conventionala, si nu in ultimul rand apa de gura.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares