fbpx

Superfloss-ul - super ata dentara

super floss ulSuperfloss-ul sau super ata dentara este un concept relativ nou in cadrul metodelor de prevenire a cariei dentare si a bolii parodontale. Superfloss-ul se deosebeste prin cateva modificari fata de ata dentara obisnuita. Superfloss-ul este sub forma de fire de 20-25cm ce prezinta doua componente: extremitatile au aspectul atei dentare obisnuite iar intre acestea exista o zona ingrosata de consistenta buretelui.

Superfloss-ul se recomanda in cazul pacientilor cu spatieri dentare, caz in care se foloseste prin miscari de frecare pe fetele dintre dinti dinspre interiorul spre exteriorul gurii.

O alta indicatie majora pentru superfloss este curatarea corpurilor de punte astfel: cu unul dintre capetele subtiri se patrunde pe sub corpul de punte si se trage de acesta pana zona rugoasa a atei intra sub corpul lucrarii; se fac 5-10 miscari de rindea dinstre gura spre exterior fara sa scoatem firul. Acest tip de igienizare este recomandat o data, de doua ori pe saptamana. Folosirea excesiva a superfloss-ului in acesta situatie poate determina retragerea gingiei cu crearea de spatiu intre punte si arcada edentata.

Superfloss-ul este un mijloc important de igienizare si pentru aparatele dentare fixe sau a dintilor aflati sub tratament ortodontic. Tehnica de igienizare este descrisa in filmuletul de mai sus.

Utilizarea doar a superfloss-ului nu este suficienta pentru igiena. Acesteia trebuie sa i se adauge periajul obisnuit, ata dentara conventionala, si nu in ultimul rand apa de gura.

Priveste spre un viitor fara probleme dentare ... 

Ca si prin acest articol, vin in ajutorul tau prin Proiectul "Prieteni, nu pacienti". Acesta este creat cu gandul la tine si la cum, atat tu cat si familia ta, sa preveniti afectiunile cavitatii orale. Lasa-ti adresa de mail si-ti voi trimite detalii. Durerile dentare, si neplacerile asociate acestora ( bani si timp ) vor fi de domeniul trecutului dupa ce afli ce trebuie facut pentru a le preveni.


Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu, Coordonator Proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Apasa acest text pentru a intra in legatura cu un medic stomatolog!

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro