Superfloss-ul - super ata dentara

superflossSuperfloss-ul sau super ata dentara este un concept relativ nou in cadrul metodelor de prevenire a cariei dentare si a bolii parodontale. Superfloss-ul se deosebeste prin cateva modificari fata de ata dentara obisnuita. Superfloss-ul este sub forma de fire de 20-25cm ce prezinta doua componente: extremitatile au aspectul atei dentare obisnuite iar intre acestea exista o zona ingrosata de consistenta buretelui.

 

 

Superfloss-ul se recomanda in cazul pacientilor cu spatieri dentare, caz in care se foloseste prin miscari de frecare pe fetele dintre dinti dinspre interiorul spre exteriorul gurii.

O alta indicatie majora pentru superfloss este curatarea corpurilor de punte astfel: cu unul dintre capetele subtiri se patrunde pe sub corpul de punte si se trage de acesta pana zona rugoasa a atei intra sub corpul lucrarii; se fac 5-10 miscari de rindea dinstre gura spre exterior fara sa scoatem firul. Acest tip de igienizare este recomandat o data, de doua ori pe saptamana. Folosirea excesiva a superfloss-ului in acesta situatie poate determina retragerea gingiei cu crearea de spatiu intre punte si arcada edentata.

Superfloss-ul este un mijloc important de igienizare si pentru aparatele dentare fixe sau a dintilor aflati sub tratament ortodontic. Tehnica de igienizare este descrisa in filmuletul de mai sus.

Utilizarea doar a superfloss-ului nu este suficienta pentru igiena. Acesteia trebuie sa i se adauge periajul obisnuit, ata dentara conventionala, si nu in ultimul rand apa de gura.

INFO: Durerea de dinti, pierderea dintilor sau poate mirosul neplacut iti afecteaza confortul de zi cu zi si chiar viata sociala. Aceste neplaceri pot fi combatute cu ajutorul unui PLAN DE ACTIUNE. Doar tu poti APLICA ACEST PLAN CHIAR ACUM!

 

Articole similare:

 

 

 

Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: