Periuta interdentara

periuta-interdentaraPeriuta interdentara este solutia indepartarii usoare a resturilor alimentare dintre spatiile interdentare largi, atat dintre dintii naturali cat si dintre lucrarile dentare. Si aparatele dentare pot fi igienizate usor cu ajutorul periutei interdentare.

Cum arata periuta interdentara?

Periuta interdentara are 2 parti. O parte este manerul, iar cealalta este capul sau partea ce patrunde intre dinti. Capul poate avea mai multe dimensiuni. Culorile sunt identice ca cele ale periutelor interdentare. Periuta interdentara are un singur manunchi de fibre cu forma speciala. Datorita filamentelor mici si a capului miniatural periuta interdentara poate ajunge in zone unde periuta clasica nu a ajuns, fiind uneori foarte folositoare si pentru igienizarea protezelor fixe. Unele suprafete ca implantele sau aparatele ortodontice necesita un control meticulous al placii, care este mult mai usor de realizat cu acest tip de periuta.

Cum se foloseste periuta interdentara?

 

 

Partea activa a periutei interdentare este in general demontabila si vine in mai multe marimi. Alege o marime potrivita si fixeaz-o pe maner. Nu forta niciodata periuta intre dinti. Trage periuta incet indepartand placa si resturile alimentare. Intotdeauna spala periuta cu apa in timpul si dupa periaj. Probabil vei avea nevoie de mai multe marimi adaptate spatiilor din gura ta.

Pe parcursul zilei, resturile alimentare sunt prinse si tasate intre dinti. Lasate, pot produce carii si afectiuni gingivale. Indepartarea acestora mentine o respiratie proaspata. Periuta interdentara poate fi folosita in orice zona a gurii. Sunt cel mai indicate pentru curatarea dintilor posteriori.

Unghiul si configuratia capului periutei o fac ideala pentru igienizarea implantelor, aparatelor ortodontice, coroanelor ca si a zonelor dificile. De indata ce stabilesti gradul de inclinare perii trebuie sa fie pusi in contact cu suprafata de curatat, facand miscari usor circulare.

Exista periuta interdentara pentru aparate ortodontice?

Unul dintre rolurile de baza ale periutei interdentare este curatarea aparatelor ortodontice. Igienizarea aparatelor ortodontice se face cu grija si este bine sa discutam cu medicul ortodont tehnica de periaj.

 

 

In principiu utilizarea acestui tip de periuta se recomanda odata pe zi.

Aceasta periuta trebuie folosita in asociere cu metodele clasice de igiena: periuta dentara clasica, ata dentara, super-flossul, apa de gura.

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Creeaza cont sau acceseaza situl folosind una dintre retelele de socializare de mai jos

Te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: