Periaj interdentar

periaj-interdentarPe parcursul zilei resturile alimentare sunt prinse in spatiile dintre dinti. Neindepartate pot produce carii sau afectiuni gingivale. Folosirea periajului interdentar este utila cu atat mai mult cu cat exista zone dificile unde tehnicile clasice de igienizare nu sunt eficiente. Nu este recomandata tuturor pacientilor. Pentru a evita posibile leziuni si a te convinge ca o poti folosi fara riscuri iti recomandam un consult stomatologic in care sa inveti tehnica adecvata de periaj interdentar.

 

 

Periajul interdentar reprezinta o completare a igienei orale si nu inlocueste periajul cu periuta obisnuita. Are o actiune asemanatoare atei dentare. Periuta folosita pentru periajul interdentar poate fi utilizata si pentru igienizarea aparatelor ortodontice fixe.

Alegerea periutei dentare se face pentru fiecare pacient in parte, uneori fiind necesar si consultul medicului stomatolog. Aceasta trebuie sa aibe o marime potrivita si trebuie folosita in situatia potrivita.

Atunci cand o folosesti pentru igienizarea dintilor naturali nu forta niciodata periuta intre dinti. Intre dintii frontali foloseste o periuta fina, impingand-o lent pentru a patrunde usor. Indeparteaza periuta prin tragere lenta. Repeta operatiunea pana cand spatial este curat. Pentru spatii largi ca cele posterioare o marime mai mare este mai potrivita. Pentru o eficienta sporita, indoaie periuta rotund, nu in unghi drept. Intotdeauna spala periuta cu apa curate in timpul si dupa periaj.

In cazul in care porti aparate ortodontice fixe poti completa periajul interdentar cu igienizarea componentelor aparatului. Iti recomandam sa te consulti cu medicul tau ortodont pentru o tehnica de periaj corecta. Miscarile de igienizare a aparatului se efectueaza paralel cu suprafata dintilor si nu trebuie sa suprasolicite aparatul ortodontic. Igienizarea aparatelor ortodontice se recomanda o data pe zi.

Curatirea interdentara te ajuta sa ai o respiratie proaspata.

 

Articole similare:

 

 

 

© 2009 - 2018 netdent.ro