fbpx

Lansare de carte "Mentenanta implanturilor dentare - Cheia succesului pe termen lung a terapiei implanto-protetice"

lansare de carteTitlul lucrari: "Mentenanta implanturilor dentare - Cheia succesului pe termen lung a terapiei implanto-protetice"
Autori:
- Dr. Corina Marilena Cristache;
- Dr. Ionela Ruxandra Sfeatcu.
Numar de pagini: 172
Numar capitole: 8

Cuprins:
1. Implant versus dinte natural
2. Rolul profilaxiei in tratamentul cu ajutorul implanturilor dentare
3. Evaluarea clinica a evolutiei implanturilor
4. Evaluarea radiologica a implanturilor dentare
5. Metode de evaluare a osteointegrarii implanturilor dentare
6. Igienizarea profesionala a implanturilor. Instrumente si tehnici
7. Ingrijirea zilnica a implanturilor dentare. Indicatii si tehnici. Recomandari pentru pacienti
7.1. Ghid de ingrijire a implanturilor dentare/lucrarilor protetice fixe pe implanturi dentare
7.2. Ghid de ingrijire a implanturilor si protezei
8. Periimplantita

Coperta

"Cu toata dezvoltarea materialelor si aparitia de tehnici noi care asigura un grad inalt de reusita clinica, succesul pe termen lung al implanturilor dentare este dependent de eforturile, pacientului si ale medicului, in mentinerea tesuturilor periimpantare".

Scrisa intr-o maniera accesibila cartea se adreseaza atat medicului implantolog cat si pacientului. Practicianul si mai ales pacientul trebuie sa inteleaga ca tratamentul implanto-protetic nu se termina odata cu plasarea in cavitatea orala a lucrarilor protetice adiacente implanturilor. Buna igienizarea de catre pacient si monitorizarea periodica de catre medic determina o mentinere indelungata a sistemului implanto-protetic in cavitatea orala.

In prima parte a cartii este realizata o paralela intre particularitatile anatomice si fiziologice ale dintilor naturali cu cele ale implanturilor dentare. Plecand de aici lucrarea prezinta diferitele aspecte ale tehnicilor si metodelor de igienizare profesionala si casnica a lucrarilor protetice. In capitolele urmatoare sunt expuse mijloacele de monitorizare clinica a evolutiei tratamentului cu implanturi dentare precum si masurile ce trebuiesc luate in cazul in care apar entitati patologice specifice: mucozita periimplantara si periimplantita.

Capitolul sapte este dedicat pacientilor si prezentarii metodelor de ingrijire a implanturilor dentare acasa in functie de tipul tratamentului protetic pe implanturi dentare. Sunt prezentate tehnicile de periaj si igienizare precum si metodele complementare: apa de gura si modul ei de utilizare. 

Intr-o perioada in care implantul dentar este "la moda", numarul specialistilor implantologi este in crestere, informatia legata de acest tip de tratament stomatologic este dispersata si uneori nu poate fi verificata acuratea ei, apare necesitatea sintetizarii cunostintelor in domeniu sub forma unor lucrari tintite pe anumite aspecte ale implantologiei orale asa cum este si in cazul de fata: "Mentenanta implanturilor dentare".

Cei care sunt interesati de achizitionarea acestei carti se pot adresa D-nei Dr. Corina Cristache la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
Implant versus dinte
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares