Controlul placii bacteriene

placa-bacteriana-controlControlul placii bacteriene reprezinta totalitatea mijloacelor de prevenire a depunerii placii bacteriene pe suprafetele dentare precum si metodele de indepartare a acesteia dupa dupunere.

 

 

Placa bacteriana ( popular "mamaliga") se depune pe dinti in mod continuu. Este un proces normal; depunerea incepe imediat dupa igienizare iar rata de ingrosare a stratului de placa poate fi doar incetinita si nu oprita.

Regulile elementare de igiena: periatul dintilor dupa mese, utilizarea apei de gura, a flossului, etc. , sunt menita sa opreasca cat mai mult depunerea placii. Singura metoda eficienta de indepartare in totalitate a placii este periajul dental profesional in caietul de medicina dentara.

Din nefericire placa microbiana dentara evolueaza spre tartru. Acesta se formeaza prin reactii de precipitare a straturilor profunde ale placii microbiene. Pentru prevenirea evolutiei placii microbiene spre tartru se recomanda control stomatologic odata la 6 luni si detartraj cu periaj dentar profesinal.

INFO: Durerea de dinti, pierderea dintilor sau poate mirosul neplacut iti afecteaza confortul de zi cu zi si chiar viata sociala. Aceste neplaceri pot fi combatute cu ajutorul unui PLAN DE ACTIUNE. Doar tu poti APLICA ACEST PLAN CHIAR ACUM!

 

Articole similare:

 

 

 

Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: