fbpx

Afla 5 metode pentru a avea dinti frumosi

5 metode pentru dinti frumosiSe obtin dinti frumosi urmand cativa pasi simpli, ce necesita catava minute pe zi.

Primul pas pentru dinti frumosi: sigilarea dintilor ...

Printre primele masuri de prevenire a cariei dentare, imediat dupa eruptia dintilor pe arcade, se numara sigilarea santurilor si fosetelor dentare. Sigilarea dintilor trebuie realizata atat la nivelul dintilor de lapte cat si pe cei definititiv cat mai repede dupa eruptia lor pe arcadele dentare. Chiar daca santurile si fosetele coronare reprezinta doar a zecea parte din suprafata coroanelor dentare studiile au aratat ca la nivelul lor se produc de 8 ori mai multe carii decat pe suprafetele dentare netede. De aici se intelege de ce sigilarea dintilor este o prioritate pentru a avea dinti frumosi.

Al doilea pas catre dinti frumosi: periajul dentar ...

Periajul dentar  este important pentru indepartarea placii dentare bacteriene. Periajul trebuie efectuat printr-o tehnica corecta, de 2-3 ori pe zi, cu o periuta de dinti corespunzatoare si vei avea dinti frumosi.

Al treilea pas catre dinti frumosi: controlul stomatologic periodic ...

Prin control stomatologic periodic se descopera la timp eventualele procese patologice: caria dentara, boala parodontala, leziuni incipiente ale cancerului oral. Este recomandat sa vizitam medicul stomatolog intre 6 luni si un an. Daca avem lucrari dentare clasice sau implanturi dentare controlul este cu atat mai important. In acest caz vizitele se fac la intervalele recomandate de medic sau la cel mai mic semn de infectie / disconfort.

Al patrulea pas catre dinti frumosi: alimentatia sanatoasa ...

Acum mai mult ca niciodata avem o paleta foarte larga de optiuni culinare, de la produse proaspete, la preparate procesate pline de zahar si snacks-uri. Alimentatia poate sa ne afecteze nu doar sananatea generala, ci si pe cea orala. 

Consumul alimentelor proaspete, cat mai putin rafinate, alaturi de exercitiul fizic constant va imbunatati sanatatea generala a organismului si implicit pe cea orala.

Al cincilea pas catre dinti frumosi: folosirea mijloacelor auxiliare de igienizare ...

  • Ata dentara;
  • Super ata dentara;
  • Apa de gura;
  • Razusele.
Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares