fbpx

6 reguli pentru curatarea dintilor

curatarea dintilor pentru tineCuratarea dintilor urmareste niste reguli. Respectarea regulilor va genera nu doar o dantura frumoasa si sanatoasa ci si o respiratie proaspata cu gingii care  nu sangereaza. Regulile pentru curatarea dintilor pot fi printate si afisate pentru consultare ulterioara.

Prima regula pentru curatarea dintilor ...

Periajul se realizeaza de 2-3 ori pe zi cu o periuta a carei peri au o fermitate medie (vezi recomandarile medicului tau), dupa o tehnica eficienta cel putin 3-5 minute.

A 2-a regula pentru curatarea dintilor ...

Alege 3-4 sortimente de pasta de dinti. Se recomanada schimbarea prin rotatie a sortimentelor de pasta de dinti folosite pentru curatarea dintilor. Se urmeaza si recomandarile medicului dentist.

A 3-a regula pentru curatarea dintilor ...

Curatarea dintilor se face intotdeauna seara; tot acum se clateste si cu apa de gura. Capul ramane peste noapte intr-o pozitie decliva fapt ce determina scurgerea salivei pe o parte si lasarea neprotejata a celeilalte parti in fata atacului acid bacterian.

Se mai pot utiliza pentru curatarea dintilor:

  • fir de ata dentara indicat pentru dintii naturali;
  • superfloss, pentru corpurile de punte in cazul puntilor si implanturilor dentare;
  • portfloss, dispozitiv pentru utilizarea facila a atei dentare;
  • dusurile bucale.

Pentru detalii in legatura cu indicatiile si tehnica de utilizare intreba medicul sau rasfoieste portalul NetDent.ro

A 4-a regula pentru curatarea dintilor ...

Apa de gura se foloseste dupa fiecare periaj. Ea este complementara periajului dentar si NU il inlocuieste. Utilizarea apei de gura, in functie de produsul utilizat, poate respecta urmatoarea schema:

MASA > PERIAJ DENTAR > pauza de 20-30 minute > CLATIREA CU APA DE GURA

A 5-a regula pentru curatarea dintilor ...

Dintre apele de gura ti le recomandam pe acelea care contin clorhexidina sau derivati ai acesteia dar in cura de 14-21 zile. Folosita mai mult ingalbeneste dintii.  Acest tip de apa de gura poate creea senzatie de arsura in gura sau poate schimba gustul alimentelor. Daca insistam, dupa 4-5 zile de utilizare, senzatia de disconfort dispare. Apa de gura cu clorhexidina se foloseste in cura la intervale de 6-12 luni. Dupa terminarea curei sau daca nu suportati aceste ape puteti folosi orice apa de gura, de preferinta fara alcool. Mai puteti utiliza ceai de musetel si/sau galbenele - cu efecte asemanatoare apelor de gura.

A 6-a regula pentru curatarea dintilor ...

Curatarea dintilor nu este suficienta pentru a avea dinti frumosi si sanatosi. Este obligatoriu controlul stomatologic efectuat odata la 6 luni. Astfel prevenim sau surprindem in stadiu incipient afetiunile orale. Prezinta-te la control ori de cate ori: firul de ata dentara se franjureaza in urma utilizarii, apar mirosuri neplacute, dintii dor la rece, gingiile sangereaza spontan sau la un periaj lejer. Au trecut mai mult de 6 luni de la ultimul control stomatologic? Nu mai astepta! Suna-ti dentistul pentru o programare!

Simti ca afectiunea despre care te informezi acum, in graba, te-ar putea lua din nou pe nepregatite, pe viitor? Te gandesti sa nu-i afecteze si pe cei mai dragi tie?

Nu ai avut pe nimeni sa te indrume? Care sunt factorii de risc ce au determinat aparitia problemei?

Eu sunt aici pentru a te ajuta. Alege din optiunile de mai jos pentru a continua:

!!!   GRATUIT   !!!

Contacteaza un medic stomatolog
-  Raspuns imediat -

APASA AICI !
   
!!!   GRATUIT   !!!

Afla care este RISCUL TAU
in fata aparitiei BOLILOR GURII
- Dureaza 2 minute -
APASA AICI !

Ai grija de tine si Zambeste Sanatos!

cosmin hublou


Cu mult drag,
Dr Cosmin Circu 
Coordonator Proiect

 

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro