fbpx

pericoronaritaPericoronarita reprezinta inflamatia tesutului gingival din jurul unui dinte, in general a unui molar de minte, neerupt, partial erupt sau erupt intr-o pozitie anormala. Manifestarile clinice sunt in general violente si de multe ori necesita tratament intr-un cabinet de medicina dentara.

nu-pot-deschide-guraIn anumite situatii este de inteles sa nu poti deschide gura normal. Cauzele pot fi atat afectiuni dentare cat si boli ale articulatie temporo mandibulare. Uneori s-ar putea sa nu poti deschide normal gura dupa o vizita la medicul stomatolog. Tratamentul de cele mai multe ori este reprezentat de administrarea de medicamente antiinflamatorii sau/si expectativa. 

dinte-ruptDaca ai un dinte rupt este bine sa te adresezi unui cabinet medical stomatologic in cel mai scurt timp. Pastreaza bucata de dinte rupt in lapte sau in ser fiziologic intr-un recipient steril. Sunt potrivite recipientele sterile destinate recoltarii probelor de urina sau poti tine dintele rupt in gura, intre mucoasa obrajilor si arcadele dentare. In functie de cat de afectat este dintele rupt partea sarita poate fi "lipita" de restul dintelui.

femeie cu fata umflata

Fata umflata nu are nevoie de nicio definitie pentru ca denumirea sa este suficient de explicita.  De cele mai multe ori, umflarea fetei are loc intr-un interval scurt de timp si este considerata o urgenta stomatologica. Fata umflata are 4 cauze principale si ne-am propus sa ti le prezentam pe toate in acest articol, impreuna cu masurile care trebuie luate pentru a le inlatura.

abces-dentar

Abcesul dentar apare pe un dinte cu o carie ajunsa in ultima faza de evolutie. Ceea ce la inceput a fost o mica pata inchisa la culoare in smalt, netratata la timp, ajunge treptat la dentina, infectand ulterior pulpa dentara pentru ca, in cele din urma, sa afecteze zona din jurul varfului radacinii, denumita si apex dentar. Abcesul dentar arata prezenta gangrenei sau a "infectiei", pe acel dinte. Puroiul din focarul infectios nu poate fi eliminat, infecteaza s idizolva osul pana ajunge la gingie. In momentul eliminarii puroiului din os va aparea bcesul dentar.

© 2009 - 2021 netdent.ro