fbpx

gutieraBuna! Esti in locul potrivit pentru a afla totul despre gutiere.

Astfel, o gutiera, sau o "gutiera dentara", la modul general este un dispozitiv de uz stomatologic ce poate avea roluri diverse. Acest text iti ofera informatii despre ce este o gutiera si despre situatiile in care esti nevoita sa porti un astfel de dispozitiv. Dupa parcurgerea acestui text:
- vei putea face diferenta dintre diferitele tipuri de gutiere;
- vei cunoaste avantajele si dezavantajele acestora;
- vei cunoaste toate informatiile necesare tie pentru a avea o discutie cu medicul tau stomatolog in ceea ce priveste tipul gutierei de care ai nevoie.

fatete-dentareFatetele dentare sunt lucrari dentare de inalta precizie si finete realizate de medicul dentist in colaborare cu tehnicianul dentar. Acestea sunt indicate pacientilor ce prezinta procese carioase minim invazive localizate la nivelul incisivilor, in cazul discromiilor, a petelor dentare ce nu pot fi indepartate  prin metode conservative, deoarece refac estetic morfologia acestor dinti.

bruxismTermenul de ,,bruxism” provine  din limba greaca , ,,brǘkhō”’,  si insemna  ,, a roade, a scrasni dintii”. Etimologia acestui cuvant ne arata faptul ca acesta deprindere exista inca din cele mai vechi timpuri si ca oamenii au cautat sa defineasca aceasta manifestare de cele mai multe ori cu caracter involuntar, dar care insa poate fi stopata voluntar.

medicina-stomatologicaMedicina stomatologica actuala si atletismul - o legatura aparent surprinzatoare, nu? Ei bine, regimul de antrenament al oricarui atlet - eventual olimpic! - este atat de intens incat o igiena orala corespunzatoare nu face parte din rutina acestuia, in general. Totusi, in decursul lui 2012, cercetari in domeniu au relevat faptul ca acest aspect este la fel de important ca si ... tenisii alergatorului in sine!

© 2009 - 2021 netdent.ro