fbpx

albirea-dintilorIn ziua de azi, peste 100 de milioane de pacienti apeleaza la cosmetica dentara, respectiv la procedura de bleaching. Or, albirea dintilor si bleaching-ul dentar sunt proceduri comune in stomatologia estetica, dar nu si identice. Iar, in acest sens, Consiliul pe Probleme Stiintifice al Asociatiei Americane a Medicamentului, sau PS-AAM, a conchis un set de fapte - definitii... de nuanta.

sinus-liftingTermenul de ,,sinus lifting”, in contextul medicinei dentare, defineste  interventia chirurgicala de ridicare a nivelului podelei sinusului maxilar. Aceasta procedura chirugicala este utilizata in situatiile in  care podeaua sinusului maxilar prezinta un nivel coborat fata de coama creastei alveolare edentate. Aceasta situatie este intalnita de cele mai multe ori postextractional in zonele posterioare ale arcadei dentare, fie din cauza unei resorbtii osoase accentuate in urma extractiei dentare, fie din cauza prezentei unei formatiuni patologice la nivelul radacinii dentare, care in urma indepartarii sale a provocat o pierdere osoasa mai mare. 

incrustatie-dentara-pe-modelIncrustatia  este  o  obturatie coronara  ce prezinta o duritate si o rezistenta mai mare decat plombele obisnuite realizate direct in cabinetul de medicina dentara. Medicul dentist va va  recomanda o  incrustatie dentara, daca acesta considera ca o obturatie coronara realizata direct in cabinet  ar putea sa pericliteze ulterior rezistenta dintelui tratat.

© 2009 - 2021 netdent.ro