fbpx

dinti-ceramicaIn primul rand, ce inseamna ceramica? Dar acesti dinti din ceramica? Din punct de vedere etimologic / al originii cuvantului, „ceramica” provine din greaca veche si inseamna „pamant ars”; forma originara este: keramos. De ce „pamant ars”, insa? Deoarece si grecii practicau arta olaritului, iar, dupa cum stiti, lutul trebuie ars pentru a fi transformat intr-un vas dur si casant.

implantologie-dentaraIn primul rand, implantul dentar. Ce este acesta? Implantul dentar este un dispozitiv localizat in maxilar, ca sa tina locul unui dinte sau unei „punti” dentare. Implantul dentar este creat cu ajutorul unor tehnologii speciale, cercetate prin disciplina: implantologie dentara. Altfel spus, disciplina de implantologie dentara este acea ramura de chirurgie oro-maxilo-faciala care va asigura refacerea danturii, intr-o mai mica sau mai mare masura. Desi implanturile NU sunt pentru toti pacientii, exista sisteme foarte flexibile care permit implantarea si/sau restaurarea dintilor pacientilor, in cele mai multe dintre cazuri. Implantologia dentara mai poate fi si asistata prin computer.

dinti imbracatiUn dinte imbracat este un dinte ce este acoperit partial sau total cu materiale de obturatie sau cu lucrari protetice. Filling-ul reprezinta metoda de reparare directa sau indirecta a unui dinte, care poate fi: avariat, spart, rupt sau cariat. Mai mult, un filling implica, in primul rand, indepartarea tartrului si placii bacteriene, precum si curatarea temeinica a zonei afectate. Apoi, se aplica un material protector pe suprafata nervului dintelui – aici avem un dinte imbracat -, daca este afectat, si abia la final, un altul pentru lucrarea de restauratie.

© 2009 - 2021 netdent.ro