fbpx

sageti divergente ce simbolizeaza bone splittingReusita unui implant dentar depinde in primul rand de cantitatea si calitatea osului din zona alveolara. Doar o structura osoasa stabila poate garanta o ancorare sigura a implantului. Pentru a obtine o astfel de structura, tehnica implantologica moderna propune despicarea crestei edentate (fara dinte), cunoscuta in literatura engleza de specialitate drept bone splitting. Principiul se bazeaza pe crearea unei cavitati alveolare in creasta maxilarului, cu potential excelent de regenerare.

Afla ce presupune si cum se efectueaza o asemenea procedura, care sunt avantajele acesteia si in ce cazuri nu este recomandata de stomatolog si/sau implantolog.

aditia osoasa este parte dintr un puzzle tratament prin implant dentarDin cauza unui proces natural denumit resorbtie osoasa, care intervine in urma unei extractii dentare, un os cu o grosime de 8 mm poate ajunge la 3 mm in 3-4 ani. Din cauza acestei resorbtii, tratamentul stomatologic include etapa augmentarii sau aditiei osoase. Aditia osoasa este o etapa necesara cand nu exista suficent os pentru insertia implanturilor, pentru ca tesuturile osoase ale cavitatii orale sa aiba volumul si consistenta adecvata unui implant dentar. Va puteti gandi la aditia osoasa ca la o interventie chirurgicala ce garanteaza un implant reusit pentru frumusetea fizionomiei si normalitatea masticatiei. Descoperiti cele mai importante aspecte ale procedurii de aditie osoasa si care sunt avantajele acesteia.

implantul Straumann si zambetul reapareStiintific demonstrat ca fiind unul dintre cele mai sigure si mai durabile implanturi din lume, cu o perioada de osteointegrare de doua ori mai mica fata de celelalte sisteme de implant, implantul dentar Straumann este prima recomandare pe care majoritatea implantologilor o fac pacientilor. Descopera in continuare motivele pentru care prima optiune si recomandare a unui numar covarsitor de clinici dentare romanesti si internationale este implantul Straumann, care sunt avantajele si preturile acestuia, precum si tipurile cel mai frecvent utilizate.

minimalizeaza riscurile implantului dentarCa orice interventie chirurgicala, implantul dentar prezinta riscuri, desi acestea apar foarte rar din cauza erorilor de procedura din timpul interventiei, insa in majoritatea cazurilor din cauza nerespectarii indicatiilor medicale de catre pacient. Asadar, alegeti intelept clinica pentru procedura implantului dentar dorit si cititi in continuare pentru a afla cele mai importante 10 lucruri de stiut privind riscurile unui implant dentar.

proteza kemeny pe modelProtezele Kemeny sunt solutia provizorie ideala recomandata de medicul stomatolog pentru ca pecientul sa aiba un zambet frumos in perioada dintre extractia dintelui bolnav sau faza chirurgicala a implantului pana la insertia coroanelor definitive. Aceste mici piese protetice mobile ce reconstituie fidel intre unu si trei dinti au fost concepute din ratiuni estetice, cu caracter de provizorat, pentru ca pacientii in asteptarea unor coroane definitive sa zambeasca relaxat, iar viata lor sociala sa se mentina neschimbata.

© 2009 - 2021 netdent.ro