fbpx

proteza dentara mobilaProteza dentara mobila este utilizata pentru inlocuirea dintilor naturali, atunci cand bugetul pacientului sau situatia clinica nu permite utilizarea altor metode de tratament, sau ca o solutie temporara in cadrul unor tratamente stomatologice complexe. In popor se mai numeste si “placa dentara”.

extractie masea

In primul rand, sa stii ca-mi pare rau pentru ca ai o problema dentara. Chiar daca sunt medic stomatolog, si eu am suferit de dureri de dinti, cu mult timp in urma, si stiu cum te simti.

Banuiesc ca tocmai ti s-a facut, sau urmeaza sa ti se faca, o extractie dentara. Nu este o situatie placuta caci, pana la urma, extractia unui dinte este destinatia finala pentru acel dinte.

Cu exceptia molarilor de minte care nu se inlocuiesc, odata extrasi, toti ceilalti dinti pot fi inlocuiti, intr-un fel sau altul. Dupa ce-ti rezolvi problema, si-ti extragi dintele, ar fi bine totusi sa te intrebi de ce s-a ajuns aici. De ce ai fost nevoit sa treci prin neplacerile extactiei dentare? 

Este important sa intelegi ca scopul oricarei extractii dentare este indepartarea infectie din jurul dintelui, atunci cand nici o alta metoda de tratament nu mai poate fi aplicata sau atunci cand pacientul nu doreste sa salveze dintele. Vindecarea rapida si calitativa a locului extractiei depinde intr-o foarte mare masura de respectarea indicatiilor ce ti se dau de catre medicul stomatolog, dar pe care ti le voi prezenta si eu in randurile ce urmeaza. Mai mult, respectandu-le, nu vei suferi dureri postextractionale insuportabile.

Pagina 18 din 18

© 2009 - 2021 netdent.ro