fbpx

puntea-dentaraPuntea dentara reprezinta o proteza fixa care restabileste aspectul si functionalitatea arcadelor dentare atunci cand avem cel putin un dinte lipseste. Trebuie inteleg ca puntea dentara, reprezinta un compromis pentru dintii naturali pierduti. Puntea dentara pot fi construita pe dinti naturali sau pe implanturi dentare.

tratament-de-canalUn tratament de canal, numit si tratament endodontic, reprezinta indepartarea nervului dentar si vaselor de sange din camera pulpara si canalele radiculare, curatarea peretilor cavitatii rezultate si umplerea spatiului ramas cu materiale biocompatibile ce au rolul de a izola apexul radacinii de cavitatea orala. Exista cateva situatii specifice in care se realizeaza tratament de canal iar tehnicile de tratament sunt variate. Una dintre aceste situatii este atunci cand nervul aferent dintelui este infectat datorita cariilor sau traumatismelor. O alta situatie este atunci cand trebuie sa slefuim un dinte pentru a-l imbraca, deci in scop protetic.

bijuterie dentara aplicata pe un dinteBijuteriile dentare (pierceing-urile sau strasurile dentare) sunt o tendinta noua, considerata sic, care tine de stomatologia cosmetica si care poate oferi dintilor si zambetului tau un efect aparte. Ea consta in lipirea pe unul sau mai multi dinti a unei bijuterii din aur, platina, piatra pretioasa sau cristale Swarovsky. Modalitatea de aplicare este nedureroasa si dureaza putin. Odata inserat poate fi inlaturat in orice moment daca nu-ti mai doresti sa porti accesoriul.

albire-dinti-acasaAlbirea dintilor acasa se poate realiza pe dintii vitali sau devitali pe care se aplica produsul de albire intr-o gutiera. Mecanismul chimic este activat in cadrul acestei tehnici prin caldura. Ingredientul principal este peroxidul de carbamida.

© 2009 - 2020 netdent.ro