fbpx

aparat-de-contentie-Hawley

Aparatul de contentie se foloseste dupa incheierea tratamentului ortdonontic, cu scopul mentinerii rezultatului astfel obtinut. Cel mai popular aparat de contentie este aparatul de contentie Hawley. Acesta este un aparat mobil confectionat din plastic si ancorat cu sarme. Este utilizat pentru a mentine dintii drepti dupa indepartarea aparatului fix, adica in perioada de contentie.

disjunctor-maxilar

Lipsa spatiului osos pentru o pozitionare optima a dintilor are ca efect ceea ce numim “dinti strambi”; prin urmare un zambet mai putin placut ce poate afecta increderea in sine a unei persoane. In acest sens, in cadrul tratamentului ortodontic, se folosesc mai multe tipuri de aparate menite sa asigure stimularea cresterii osoase, printre care se numara si dispozitivul numit disjunctor maxilar. Daca copilul tau are nevoie de un disjunctor maxilar, atunci e bine sa stii ca acesta se aplica pe arcada superioara si este menit sa o mareasca (daca este cazul, sa corecteze si muscatura incrucisata) astfel incat ulterior toti dintii sa poata fi aliniati corespunzator.

bracketiDaca vrei sa-ti indrepti dintii, dar esti preocupat de cum vei arata cu bracketi, poti sa iei in considerare si faptul ca multe celebritati poarta bracketi fizionomici pentru a-si imbunatati zambetul fara a-si compromite aspectul estetic. Un exemplu elocvent in acest sens l-a dat chiar Tom Cruise in 2002 cand a aparut pe coperta revistei Entertainment Weekly purtand bracketi fizionomici.

adeziv-dentar

Termenul de adeziv dentar nu este neaparat cel mai potrivit. Aceasta pentru ca un adeziv dentar reprezinta un adjuvant al tratamentului stomatologic prin proteze dentare acrilice partiale sau totale. Se foloseste adeziv dentar in cazurile in care protezele dentare noi au nevoie de stabilitate sporita sau atunci cand timpul isi spune cuvantul asupra unor proteze dentare acrilice vechi. Utilizarea unui adeziv dentar da pacientului mai multa incredere in situatii publice sau sociale. Pacientul se simte mai sigur in timpul vorbitului, atunci cand mananca, sau practica sporturi, in special inot, care pun in pericol succiunea.

© 2009 - 2020 netdent.ro