fbpx

placa-dentaraO prima solutie de tratament in multe situatii clinice o reprezinta placa dentara. Termenul de  placa dentara este termenul popular pentru protezele dentare confectionate din acrilat. O placa dentara poate fi partiala, atunci cand tine locul doar a catorva dinti, sau totala atunci cand inlocuieste toti dintii unei arcade dentare. Atunci cand placa dentara este partiala in constructia ei intra si crosete dentare ce sprijina placa dentara pe dintii naturali restanti.

implantul dentar si coroana dentaraIn momentul in care unul sau mai multi dinti lipsesc de pe arcada se declanseaza anumite efecte negative cum ar fi: resorbtia (atrofierea) osului, inclinarea dintilor spre locul ramas liber, dintii de pe arcada opusa coboara, creste riscul de carii si paradontoza si vor aparea dureri ale articulatiilor de la capetele mandibulei. Aceste efecte pot fi contracarate prin inserarea unui implant dentar.

cabinet-stomatologicUn cabinet stomatologic modern, prin evolutia tehnologiei si tehnicilor de lucru stomatologice, a facilitat accesul populatiei la tratamente dentare de calitate, mai eficiente si fara durere. Din pacate imaginea si senzatiile neplacute traite intr-un cabinet stomatologic persista, iar prezenta pacientilor in cabinetul stomatologic se face mai mult pentru rezolvarea urgentelor stomatologice, atitudinea preventiva ocupand un loc secundar. Pentru cei care frica de durere, lipsa increderii, zgomotul turbinei si mirosul dintr-un cabinet stomatologic sunt motive de evitare a medicului stomatolog prezentarea cabinetului stomatologic modern este oportuna.

fisa-pacientuluiFisa pacientului este un act medico-legal completat de catre pacient si cuprinde informatii legate de identitatea pacientului, istoricul medical, modul actual de manifestare al afectiunilor suferite. Inainte de a interveni in vreun fel asupra pacientului medicul de orice specializare trebuie sa cunoasca motivul pentru care i se adreseaza pacientul, afectiunile prezente si trecute, precum si modul in care se manifesta boala. Intrebarile cu privire la cele enumerate mai sus se regasesc in fisa pacientului.

© 2009 - 2020 netdent.ro