fbpx

tratament-gingivitaSe face tratament pentru gingivita acasa, de catre pacient, sau in cabinet, de catre medicul stomatolog. Medicul stomatolog investigheaza pacientul, descopera cauza si in functie de aceasta stabileste un tratament pentru gingivita. Descoperirea cauzei si inceperea cat mai timpurie a unui tratament pentru gingivita este foarte importanta. Scopul unui tratament pentru gingivita este prevenirea evolutiei gingivitei spre boala parodontala.

inhalosedareMetoda de inhalosedare este metoda prin care se obtine starea de sedare constienta. Sedarea constienta este o stare de depresie minimala a nivelului de constienta ce include o stare de relaxare mintala insotita de capacitatea de a pastra caile respiratorii deschise si de a raspunde satisfacator la stimuli fizici sau la comenzi verbale. Procedeul de inhalosedare este auxiliar tratamentului stomatologic. Tehnica de inhalosedare presupune inhalarea unor gaze impreuna cu aerul respirat. In acest fel substante ca protoxid de azot, sau N2O, sunt absorbite in plamani, apoi in sistemul circulator pentru ca la final sa determine relaxarea pacientului pe parcursul tratamentului stomatologic.

aparate dentare

Unii copii sunt nerabdatori sa poarte aparate dentare pentru ca li se pare ceva nou si interesant, in timp ce altii sunt ingrijorati legat de posibilitatea unui tratament dureros sau de modul in care vor arata purtand aparate dentare. Copii sau adulti, cu totii ne dorim un zambet frumos, iar un  zambet atractiv contribuie la cresterea increderii in sine. Ortodontia este specialitatea din medicina dentara care se ocupa de corectarea pozitiei dintilor, reglarea ocluziei (muscaturii) si a raportului dintre mandibula si maxilar. Ortodontia este o investitie pe termen scurt cu beneficii pe termen lung, pentru ca niste dinti care se afla in pozitia corecta sunt mai sanatosi si mai frumosi. Iar partea cea mai buna este ca, odata indreptati, asa vor ramane toata viata. Ca sa obtii acest rezultat, trebuie sa apelezi la ajutorul unor dispozitive numite aparate dentare.

medic-stomatologInainte de deplasari lungi sau conceperea unui copil cauta un medic stomatolog. Controlul efectuat de catre un medic stomatolog ne ajuta sa evitam o serie de situatii neplacute: durerea de dinti, boala parodontala, mirosul neplacut al gurii sau cancerul oral. Vizita unui medic stomatolog  este cu atat mai importanta daca ai lucrari dentare sau implanturi dentare.

© 2009 - 2020 netdent.ro