fbpx

super floss ulSuperfloss-ul sau super ata dentara este un concept relativ nou in cadrul metodelor de prevenire a cariei dentare si a bolii parodontale. Superfloss-ul se deosebeste prin cateva modificari fata de ata dentara obisnuita. Superfloss-ul este sub forma de fire de 20-25cm ce prezinta doua componente: extremitatile au aspectul atei dentare obisnuite iar intre acestea exista o zona ingrosata de consistenta buretelui.

curatarea aparatelor dentareAparatele dentare atrag cu usurinta resturile alimentare si placa dentara, ceea ce poate duce in scurt timp la aparitia petelor albe pe dintii purtatorilor de aparate dentare, daca dintii nu sunt periati imediat dupa masa. Majoritatea medicilor ortodonti recomanda ca igienizarea aparatelor dentare sa se faca dupa fiecare masa sau gustare, prin periaj cu o pasta de dinti fluorurata, avand grija sa se indeparteze toate resturile alimentare din jurul bracketilor si inelelor de pe molari. De asemenea, medicii ortodonti recomanda utilizarea unei ape de gura fluorurate, care ajunge in locuri unde o periuta de dinti obisnuita nu ar putea ajunge.

periuta interdentara si periajul interdentarPeriuta interdentara este solutia indepartarii usoare a resturilor alimentare dintre spatiile interdentare largi, atat dintre dintii naturali cat si dintre lucrarile dentare. Si aparatele dentare pot fi igienizate usor cu ajutorul periutei interdentare.

periajul dentarPeriajul dentar zilnic si curatarea interdentara cu ata sunt importante pentru indeparteaza placii bacteriene. Daca placa nu este inlaturata continua sa creasca transformandu-se in tartru ce intretine inflamatia gingiei sau se produc carii. La consumul alimentelor ce contin zahar, bacteriile din placa produc acizi care ataca smaltul dentar. Deoarece placa bacteriana este intim lipita de dinti acizii sunt ataca agresiv smaltul. Daca acest lucru se intampla de multe ori, smaltul este distrus aparand o cavitate.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro