fbpx

Igiena dentara a copilului micIgiena dentara a copilului trebuie sa inceapa inca de la cateva luni, de cand este bebelus. Aceasta va preveni aparitia afectiunilor dentare si gingivale. Trebuie realizat masajul gingival bebelusului pentru a stimula eruptia mai usoara a dintilor de lapte. Acest masaj gingival se realizeaza de catre parinte cu mese sterile inmuiate in apa calduta sau se pot folosii in completare degetarele din acrilat moale. Intotdeauna acest masaj se va realiza fara a folosii pasta de dinti.

dinti sanatosiSa ai dinti sanatosi reprezinta doar o parte din sanatatea dentara. Sanatatea dentara se refera la toate aspectele legate de buna functionare si sanatate a dintilor si gingiilor. Mai mult decat rolul functional al dintilor, legat de capacitatea de a manca, de a surade, si de a vorbi, dintii trebuie sa fie feriti de infectia ce poate cauza carii, inflamarea gingiilor, pierderea dintilor si respiratie urat mirositoare. Sa ai dinti sanatosi este important pentru ca dintii bolnavi pot determina infectia la distanta a altor tesuturi. 

alimentatieAlimentatia si dintii sunt doua elemente interdependente. Calitatea alimentatiei este un factor ce determina structura dentara iar integritatea dintilor faciliteaza o alimentateie sanatoasa. Acum mai mult ca niciodata avem o paleta foarte larga de optiuni culinare, de la produse proaspete, la preparate procesate pline de zahar si snacks-uri. Ce si cand mancam poate sa ne afecteze nu doar sananatea generala, ci si pe cea orala.

© 2009 - 2021 netdent.ro