fbpx

apa de gura revigoreazaApa de gura este un mijloc secundar, simplu si usor de utilizat, de ingrijire a sanatatii cavitatii bucale. Ea completeaza actiunea mecanica a periutei de dinti prin proprietatile antibacteriene si antiseptice pe care le are. Practic apa de gura indeparteaza bacteriile printr-o actiune chimica. Exista o multitudine de sortimente de apa de gura, sortimente concepute special pentru a se putea adapta nevoilor specifice diferitelor categorii de pacienti. Pot fi folosite ca atare, de obicei dupa periajul gingivo-dentar, sau cu ajutorul unor dispozitive speciale.

periuta de dinti electrica in cercuri

Periuta de dinti electrica poate sa fie o alegere buna in multe situatii, avand o eficienta optima in indepartarea placii microbiene dentare, combatarea tartrului si reducerea bolilor parodontale. Aceasta poate fi la fel de eficace ca si periuta de dinti clasica, DOAR DACA este folosita corect. Datorita tehnologiei folosite, pacientii sunt tentati sa incerce o noua jucarie electrica, un adevarat "gadget dentar", dar trebuie sa inteleaga ca o periuta electrica nu realizeaza de una singura un periaj corect si nu inlatura ceilalti pasi pentru o igiena orala eficienta (ata dentara si apa de gura).

5 metode pentru dinti frumosiSe obtin dinti frumosi urmand cativa pasi simpli, ce necesita catava minute pe zi.

Primul pas pentru dinti frumosi: sigilarea dintilor ...

Printre primele masuri de prevenire a cariei dentare, imediat dupa eruptia dintilor pe arcade, se numara sigilarea santurilor si fosetelor dentare. Sigilarea dintilor trebuie realizata atat la nivelul dintilor de lapte cat si pe cei definititiv cat mai repede dupa eruptia lor pe arcadele dentare. Chiar daca santurile si fosetele coronare reprezinta doar a zecea parte din suprafata coroanelor dentare studiile au aratat ca la nivelul lor se produc de 8 ori mai multe carii decat pe suprafetele dentare netede. De aici se intelege de ce sigilarea dintilor este o prioritate pentru a avea dinti frumosi.

recomandam periuta de dintiAfectiunile dentare au un impact major asupra sanatatii, de aceea periuta de dinti are un rol foarte important, iar alergerea ei corecta este foarte importanta. Periuta de dinti are ca functie principala curatarea corecta a dintilor si a tesuturilor moi din vecinatate. Pentru obtinerea unor rezultate bune este foarte importanta si tehnica de periaj folosita. Periuta de dinti o gasim in diferite variante de consistenta, forma, marime, astfel incat sa poate fi folosita cu succes de toti oamenii. Primul dispozitiv folosit pentru curatarea dintilor a fost scobitoarea, urmata la scurt timp de periuta de dinti. Prima periuta de dinti a fost realizata din ramurile unui copac si a fost asemanatoare celei din zilele noastre. A fost descoperita in China in anul 1498. Prima periuta de dinti moderna a fost fabricata in Anglia in anul 1780. 

lansare de carteTitlul lucrari: "Mentenanta implanturilor dentare - Cheia succesului pe termen lung a terapiei implanto-protetice"
Autori:
- Dr. Corina Marilena Cristache;
- Dr. Ionela Ruxandra Sfeatcu.
Numar de pagini: 172
Numar capitole: 8

© 2009 - 2021 netdent.ro