fbpx

detartrajul dintilor poate fi o experienta interesantaDetartrajul  este o procedura de profilaxie dentara, cu numeroase beneficii pentru pacient , daca este realizat constant iar rezultatele lui sunt  sustinute  de catre pacient printr-o igiena oro-dentara riguroasa. Detartrajul trebuie efectuat de cel putin 2 ori pe an, iar in alte cazuri frecventa lui poate ajunge la un interval mai scurt de timp, in functie de situatie clinica.

pasta de dinti pe o periuta de dintiPasta de dinti are urmatoarele efecte benefice: indepartarea placii dentare / tartrului, suprimarea halenei / halitozei si, nu in ultimul rand, mentinerea unei danturi sanatoase prin livrarea de fluor si alti compusi... in plus fata de cele 20 - 42% apa, Acestia din urma previn degradarea dintelui si gingiei, si ajuta la prevenirea complicatiilor.

igiena dentara si morcoviiDe ce este importanta igiena dentara a omului? Aceasta este o intrebare la care, atat din punct de vedere medical, stomatologic, cat si social, aproape ca nu mai are sens sa raspundem. Deja pare ceva banal, nu-i asa? Totusi, pentru a reitera importanta covarsitoare pe care o comporta igiena dentara a omului, trebuie mentionate cateva fapte dovedite stiintific. Or, vom incepe din faza de sugar – incluzandu-le aici si pe gravide -, trecand prin fazele dentare majore ale copilului, si vom ajunge la cea de senior; faza la care, din pacate, igiena dentara devine din ce in ce mai dificila, avand in vedere si pierderea treptata a danturii, in multe dintre cazuri.

dinti perfecti in viataToata lumea se intreaba cum poate avea dinti perfecti. Or, aceasta idee nu este una nerealizabila, ci dimpotriva. Si astfel, toata lumea apeleaza la diverse variante de tratare si infrumusetare a lor pentru a avea dinti perfecti.
Varianta in cauza poate sa fie ortodontica sau protezanta la nivelul dintilor, protetica sau estetizanta la nivelul gingiilor si/sau a dintilor, dar si parodontala sau chirurgicala la nivelul periodontiului / tesutului gingival.

alimentatia copilului micRezistenta smaltului dentar fata de carie este conditionata, printre altele, de structura sa. Alimentatia copilului, dar si a mamei in timpul sarcinii, joaca un rol important asupra sanatatii dintilor si a gingiilor. Instalarea unor afectiuni metabolice produse de o alimentatie dezechilibrata a copilului poate avea repercursiuni asupra mugurilor dentari atat pentru dintii de lapte cat si pentru cei definitivi.

© 2009 - 2021 netdent.ro