fbpx

femeie inima de ciocolata si dinti frumosiUn nou studiu de la Institutul Forsyth vrea sa lamureasca conexiunea dintre afectiunile cavitatii bucale si inima. Conform cercetarii publicate online anul acesta de catre cercetatorii de la Forsyth si de la Universitatea din Boston, s-a demonstrat ca utilizarea remediilor contra afectiunilor cavitatii bucale (cum ar fi tratametul paradontozei) poate duce la prevenirea inflamatiei vasculare si micsora riscul de atac de cord.

reprezentare grafica cod genetic celule stemOamenii de stiinta din Japonia au creat dinti folosind celulele stem prelevate de la soareci si le-au transplantat cu succes la aceste rozatoare. Ei spera ca acesta este un pas ce va face sa inainteze cercetarea in domeniul celulelor stem. „Dintii erau in totalitate functionali si nu prezentau probleme la muscat sau mancat dupa trasplant” a declarat Masamitsu Oshima, profesor asistent la Insitutul de Cercetari pentru Stiinta si Tehnologie de la Universitatea de Stiinte dinTokyo.

femeie cu masca de inhalosedareInhalosedarea are ca scop relaxarea pacientului atat inainte cat si in timpul interventiei stomatologice. Pentru aceasta, se foloseste un amestec de oxigen si oxid de azot sau protoxid de azot (asa-zisul gaz ilariant): un gaz incolor si cu miros dulceag, care, pe langa compatibilitatea sa in anestezia medicala, are efect pozitiv si in tratarea depresiei, conform unui studiu recent. Inhalosedarea este o procedura sigura si eficienta de anestezie datorita faptului ca gazul sau, mai degraba, amestecul de gaze ne-toxice folosit se autoelimina din organism foarte repede. Este o modalitate excelenta de ati usura munca de convingere pe care trebuie sa o faci cu copilul tau cand trebuie sa il duci la stomatolog.

proteze dentara si granule din pasta adezivaDr. Sharon P. Nations, de la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas informeaza despre crema pentru proteze dentare ca poate declansa probleme neurologice. Dr. Nations, impreuna cu colegii sai, au descoperit o astfel de problema la patru pacienti care purtau proteze dentare. Toti aveau nivelul de zinc din sange anormal de ridicat, impreuna cu un nivel foarte scazut de cupru.

Avand in vedere ca in compozitia cremei pentru proteze dentare intra si zinc, si ca toti cei patru pacienti foloseau “cantitati extrem de mari” in mod regulat, Nations si echipa au lansat ipoteza ca folosirea cremei in exces a dus la problemele neurologice ale pacientilor.

© 2009 - 2021 netdent.ro