fbpx

grecia-antica-stomatologie-apollonContributia Greciei antice a fost mai ales de natura medicala. Medicul antic grec Aesculapius (1250 iHr) a dobandit o mare faima pentru priceperea si cunostintele sale medicale. In timp a fost zeificat iar tatal sau a fost considerat a fi insusi APOLLO. Aesculapius a folosit pentru intaia oara bandaje si purgative. De asemenea el sustinea curatarea dintuilor , precum si , in caz de nevoie ,extractia dintilor .

istorie-stomatologieAfectiunile dentare au ramas similare de-a lungul istoriei. Caria dentara , durerea datorata acesteia , boala parodontala sau pierderea prematura a dintilor au fost documentate inca din cele mai vechi timpuri. Momentul exact al aparitie artei medicinii dentare nu se cunoaste cu precizie ; totusi , exista marturii numeroase in acest sens la egipteni , etruscii din centrul Italiei , asirieni , chinezi , si nu numai.

anatomia-dintelui-2

Te duci la dentist si stomatologul iti spune “trebuie sa inlocuim coroana” sau “radacina a fost afectata de infectie” sau “smaltul nu arata prea bine” sau “trebuie scos nervul”. Si tu ai auzit cumva termenii astia, dar nu stii exact care sunt consecintele si cat de afectat este sau poate fi dintele respectiv. Asta pentru ca, cel mai probabil,  nu iti este clara structura dintelui, asa ca ne-am propus sa cream un articol in care sa descriem detaliat anatomia dintelui, partile din care este format si rolul fiecareia.

© 2009 - 2020 netdent.ro