fbpx

numele-dintilorNumele dintilor s-au nascut din necesitatea de a comunica intre medici, intre medic si tehnicianul dentar dar si intre medic si pacient. Nomenclatura actuala atribuie un nume fiecarui dinte. La acesta se adauga termenii de temporar sau permanent, maxilar sau mandibular, superior sau inferior, stang sau drept pentru a putea indica tipul dentitiei, arcada si hemiarcada careia apartine dintele respectiv. In unele notatii internationale numele dintilor sunt de fapt numere sau grupari de numere ce arata tipul dintelui si pozitia sa pe arcada.

Dat fiind faptul ca atat boala parodontala cat si caria dentara sunt boli contagioase, cu etiologie bacteriana, si evolutie in timp, s-a nascut necesitatea monitorizarii statistice a raspandirii la nivelul populatiei a acestor afectiuni. Prelucrarea si interpretarea datelor epidemiologice se realizeaza cu ajutorul indicilor.

grecia-antica-stomatologie-apollonContributia Greciei antice a fost mai ales de natura medicala. Medicul antic grec Aesculapius (1250 iHr) a dobandit o mare faima pentru priceperea si cunostintele sale medicale. In timp a fost zeificat iar tatal sau a fost considerat a fi insusi APOLLO. Aesculapius a folosit pentru intaia oara bandaje si purgative. De asemenea el sustinea curatarea dintuilor , precum si , in caz de nevoie ,extractia dintilor .

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro