fbpx

eruptia-dentara-la-sugariEruptia dentara la sugari incepe intre lunile 6 -12. Este foarte important ca mamele sa faca diferenta intre simptomele specifice eruptiei dentare la sugari si cele ce caracterizeaza o stare de boala. Febra mare sau prelungita mai mult de 48 de ore, diarea, varsaturile, letargia, problemele serioase de somn, eruptiile cutanate nu sunt semne specifice eruptiei dentare la sugari. Aceste manifestari obliga la consultul de urgenta al pediatrului.

dezavantaje-pierdere-dintiPierderea dintilor este una dintre principalel probleme pe care medicul stomatolog trebuie sa le rezolve. Pierderea poate fi partiala atunci cand se pierde doar coroana dentara sau totala atunci cand este indepartata si radacina dentara. Pierderea unuia sau a mai multor dinti se numeste edentatie. Sunt mai multe cauze ale pierderii dintilor. Dintii pot fi pierduti ca urmare a unor accidente, traumatisme sau ca urmare a extractiei terapeutice. Aceasta ultima situatie apare atunci cand un proces carios evolueaza, inflameaza nervul dentar, omoara nervul pentru ca apoi sa infecteze osul din jurul apexului dentar.

Zona de pe arcada dentara ramasa dupa extractia unui sau a mai multor dinti. La exterior se afla mucoasa bucala iar sub acesta os. Forma si dimensiunile crestei sunt determinate de amploarea extractiilor dentare sau a complicatiilor cariei dentare. Volumul crestei este foarte important pentru modul de abordare al cazului prin implanturi dentare.

Opioidele sunt substante chimice heterogene naturale si/sau sintetice inrudite cu morfina. Opioidele pot fi produse de organism in caz de stres pentru a reduce senzatiile dureroase sau, atunci cand sunt fabricate industrial, se administreaza in scop terapeutic sau de catre persoane care sunt dependente de droguri.

estetica-dentaraEstetica dentara include o serie de tratamente stomatologice din arii diferite (protetica, ortodontie, implantologie dentara, chirurgie) si are drept scop imbunatatirea aspectului dentitiei pacientilor. Un element foarte important in estetica este proportia, iar conceptele de proportie sunt bazate pe elementele regasite in natura. Astfel, faimoasa serie a lui Fibonacci, sau numarul de aur, functioneaza dupa principiul conform caruia numarul urmator reprezinta suma celor doua numere anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc). Din aceasta teorie a rezultat "proportia de aur": 1, 618 la 1, un concept utilizat pe larg in antichitate.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro