fbpx

premolarDintii premolari se intalnesc doar in dentitia definitiva. Premolarii sunt situati in spatele caninilor si in fata molarilor. Importanta lor estetica si protetica este variabila de la caz la caz. Sunt persoane ce au un zambet larg si expun atat premolarii unu cat si premolarii doi. Din punct de vedere protetic, chiar daca uneori au doua radacini, rezistenta lor nu este una forte mare. De aceea sunt situatii clinice in care dentistul poate decide prinderea in lucrarea protetica ambilor premolari de pe o parte a arcadei dentare.

caninDintele canin este unul dintre cei mai bine implantati dinti. Omul are patru canini. Cate doi pentru fiecare maxilar. Sunt situati in spatele incisivii laterali fiind ultimul din grupul dintilor frontali. Ocupa pozitia a treia de la linia de mijloc a fetei. Un canin este un dinte situat la intalnirea dintre planul dintilor frontali si planul dintilor laterali (separa incisivii de premolari). Functional caninul preia a parte importanta din fortele de masticatie.

incisivDintii incisivi sunt foarte importanti pentru fizionomie, vorbire dar si masticatie. Acestia sunt dintii asupra carora se opreste atentia in timpul vorbirii. Omul are incisivi atat in dentitia de lapte cat si in dentitia definitiva. In dentitia definitiva sunt prezenti 8 incisivi: 4 pentru maxilar si 4 pentru mandibula. 

eruptia-dentaraEruptia dentara este un fenomen fiziologic ce se desfasoara in doua etape. In prima etapa are loc eruptia dentara la sugari ce se termina in jurul varstei de 2 ani si jumatate. Cea de-a doua etapa incepe in jurul varstei de 6 ani si se termina pe la 12 ani. Eruptia molarului de minte este un eveniment solitar si se poate produce intre 18 si 30 de ani. Eruptia molarului de minte nu este obligatorie.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro