fbpx

osteointegrareOsteointegrarea defineste crearea unei punti stabile de legatura intre os si materialul inserat la nivelul acestuia, termenul fiind utilizat adesea in medicina dentara in contextul implantologiei dentare, deoarece aceasta ramura a stomatologiei abordeaza tehnici de integrare osoasa a materialelor de aditie osoasa si a implanturilor dentare.

dinti-zirconiuDintii din zirconiu se aseamana cel mai mult cu dintii natural. Zirconiul devine treptat materialul de electie pentru fabricarea dintilor artificiali pentru ca este capabil sa reziste uzurii din cavitatea orala. Dintii artificiali din zirconiu vor reflecta lumina intr-un mod similar dintilor naturali. Nu in ultimul rand zirconiul este unul dintre cele mai biocompatibile materiale folosite in medicina.

premolarDintii premolari se intalnesc doar in dentitia definitiva. Premolarii sunt situati in spatele caninilor si in fata molarilor. Importanta lor estetica si protetica este variabila de la caz la caz. Sunt persoane ce au un zambet larg si expun atat premolarii unu cat si premolarii doi. Din punct de vedere protetic, chiar daca uneori au doua radacini, rezistenta lor nu este una forte mare. De aceea sunt situatii clinice in care dentistul poate decide prinderea in lucrarea protetica ambilor premolari de pe o parte a arcadei dentare.

© 2009 - 2021 netdent.ro