fbpx

La momentul inaugurarii sale Facultatea de Stomatologie, era atasata Facultatii de Medicina din Bucuresti. Or, ca prevederi curriculare, dintre cele mai importante erau: cursurile si lucrarile practice, dar si stagiile spitalicesti si examinarile de rezidentiat.  Totusi, abia in 1910, prin Legea Sanitara, se reia prevederea conform careia practica stomatologica este rezervata numai titularizatilor din aceasta facultate de stomatologie; cei netitularizati, beneficiau si ei de o oarecare recunoastere, chiar si daca activau in strainatate. Dupa alti 13 ani, in 1923, Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina, din cadrul UMF "Carol Davila", admite conferintele libere de stomatologie ale prof.-dr. Dimitrie D. Niculescu, care va si publica primul Tratat de Stomatologie in limba romana, un an mai tarziu.

Trecand inspre partea de sud-est a tarii, avem si Universitatea "Ovidius" din Constanta, respectiv Facultatea de Medicina Dentara si cea de Tehnica Dentara ale acesteia. Iar, in privinta specializarilor, aceasta facultate de stomatologie poate organiza pentru studentii sai cate un concurs compus din 100 de intrebari , 50 fiind pentru Biologie, si restul de 50 pentru Chimie organica. Si, in privinta Facultatii de Tehnica dentara, forma de examinare este proba aptitudinala in modelaj in gips, iar tematicile sunt ale probelor de concurs si de Biologie de clasa a XI-a.

Tot in Iasi, Facultatea de Medicina Dentara a UMF "Grigore T. Popa" este o institutie academica moderna, infiintata in 1945, ca o sectie a Facultatii de Medicina, respectiv sub îndrumarea prof.-dr. Nicolae Dutescu. A fost si prima cu acest profil din Romania! Or, dupa alti 20 de ani, a inceput sa se bucure si de statutul de facultate independenta, cursurile fiind pe o durata de 6 ani. Apoi, dupa Revolutie, clinicile de specialitate ale Facultatii au inceput sa fie retehnologizate, putandu-se astfel desfasura activitati chirurgicale complexe precum cea dento-alveolara, si cea oro-maxilo-faciala.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro