fbpx

Si tot in centrul tarii, UMF "Tg. Mures" este o institutie de invatamant superior de stat a Romaniei, acreditata de catre Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica, Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei. La ora actuala, peste 3.200 de studenti si 340 de cadre didactice titulare asigura continuitatea acestei institutii acreditate. Iar, din punctul de vedere al sistemului lingvistic de predare, "Tg. Mures' asigura predarea in: romana, maghiara si engleza. Asadar, va puteti inscrie la o facultate de stomatologie cu sistem trilingv de predare.

Trecand spre centrul tarii, din punctul de vedere al clasamentului universitatilor care cuprind si facultati de stomatologie, iar "Lucian Blaga" din Sibiu reprezinta un prim exemplu. Or, aceasta universitate, bucurandu-se de un trecut foarte onorabil si purtand numele marelui filozof si eseist roman, este o partenera de nadejde mai ales pentru tari nordice si occidentale precum: Germania, Franta, Anglia si SUA. In egala masura, ea este o partenera si pentru cele sudice si orientale precum: Polonia, Rusia, China, Italia si Grecia.

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997. Astfel, ar trebuit mentionat faptul ca acest spital clinic de urgenta isi are originile moderne in cadrul programului operational european "Regio-Vest". Or, Chirurgia orala si Anestiziologia au fost integrate ca disciplina unitara Clinicii de Chirurgie orala si Maxilo-faciala - din disciplinele disparate Chirurgie orala si Maxilo-faciala –, in perioada 1992-1993.

In cadrul acestei universitati aradene, cu rezonanta istorica, procesul de invatamant medical national si international au fost compatibilizate conform standardelor Uniunii Europene in Medicina dentara, prin sistemul ECTS. Astfel, calificari si diplome in discipline precum: Protetica dentara, Reabilitarea orala, Odontoterapia, Endodontia s.a.m.d., au putut fi recunoscute international. Or, din punctul de vedere al inovatiei disciplinare, putem aminti de cateva astfel de discipline noi, si anume de: Medicina dentara preventiva si comunitara, Medicina de urgenta, Urgente prespitalicesti, Terapia durerii.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro