fbpx

Trecand spre centrul tarii, din punctul de vedere al clasamentului universitatilor care cuprind si facultati de stomatologie, iar "Lucian Blaga" din Sibiu reprezinta un prim exemplu. Or, aceasta universitate, bucurandu-se de un trecut foarte onorabil si purtand numele marelui filozof si eseist roman, este o partenera de nadejde mai ales pentru tari nordice si occidentale precum: Germania, Franta, Anglia si SUA. In egala masura, ea este o partenera si pentru cele sudice si orientale precum: Polonia, Rusia, China, Italia si Grecia.

Spitalul Clinic Municipal de Urgente din Timisoara, este unitatea spitaliceasca in care disciplina Reabilitare Orala si Urgente in Medicina dentara a fost conturata inca din 1997. Astfel, ar trebuit mentionat faptul ca acest spital clinic de urgenta isi are originile moderne in cadrul programului operational european "Regio-Vest". Or, Chirurgia orala si Anestiziologia au fost integrate ca disciplina unitara Clinicii de Chirurgie orala si Maxilo-faciala - din disciplinele disparate Chirurgie orala si Maxilo-faciala –, in perioada 1992-1993.

In cadrul acestei universitati aradene, cu rezonanta istorica, procesul de invatamant medical national si international au fost compatibilizate conform standardelor Uniunii Europene in Medicina dentara, prin sistemul ECTS. Astfel, calificari si diplome in discipline precum: Protetica dentara, Reabilitarea orala, Odontoterapia, Endodontia s.a.m.d., au putut fi recunoscute international. Or, din punctul de vedere al inovatiei disciplinare, putem aminti de cateva astfel de discipline noi, si anume de: Medicina dentara preventiva si comunitara, Medicina de urgenta, Urgente prespitalicesti, Terapia durerii.

© 2009 - 2021 netdent.ro