fbpx

gura-uscataGura uscata mai este numita uneori si hiposalivatie sau xerostimie si reprezinta scaderea cantitatii de saliva. Gura uscata este o boala ce se intalneste in special la pacientii in varsta, ce prezinta maladii specifice. Daca nu este tratata in primele luni de la instalare, gura uscata poate duce la aparitia cariilor rampante ( foarte agresive si extinse in suprafata ) si a halitozei, mirosul neplacut al gurii.

dinti-tocitiDintii imbatranesc nu doar odata cu imbatranirea generala a organismului dar si sub stimulii generati de functiile pe care le indeplinesc sau iritantii din mediul oral. Altfel spus,  imbatranirea dintilor este un fenomen cronologic normal dar poate o importanta mai mare o are raspunsul dintelui la procesele carioase, tratamentele excesive si de amploare, trauma ocluzala datorata malpozitiilor dentare.

halitozaHalitoza reprezinta mirosul neplacut al gurii. Halitoza poate creea situatii stanjenitoare fata de cei din jur. Multe persoane cu halitoza nu sunt constiente de existenta acestei probleme. Cauza halitozei poate fi descoperita de catre medicul stomatolog. El poate identifica originea mirosului iar daca acesta este de origine dentara poate propune un plan de tratament. Halitoza se numeste popular respiratie urat mirositoare sau respiratie grea.

dureri-de-capAfectiunile stomatologice pot determina dureri de cap. Durerile de cap pot fi produse atat de bolile dintilor cat si maladii ale altorcomponente ale aparatului masticator. In cazul inflamatiei pulpei dentare, a gangrenei dentare si in anumite situatii chiar dupa interventii stomatologice terapeutice pot apare dureri de cap. Imbolnavirea  articulatiei temporomandibilare ( ATM ) poate, de asemenea, genera dureri de cap.  Intre modul de inchidere a dintilor, sanatatea ATM si dureri de cap poate exista legatura. Daca dintii nu se imbina corespunzator, pot aparea probleme atat la nivelul dintilor, cat si la nivelul gingiilor, a articulatiei temporo-mandibulare sau a muschilor care pun in miscare mandibula probleme ce se pot manifesta cu dureri de cap.

© 2009 - 2021 netdent.ro