fbpx

teethingTeething-ul este fenomenul natural de eruptie dentara la bebelusi. Manifestarile asociate teething-ului variaza de la copil la copil. Semnele incep de obicei cu aproximativ trei pana la cinci zile inainte de eruptia dintelui si dispar rapid dupa ce dintele strapunge gingia. La unii copii teething-ul nu prezinta semne.

candidoza-bucalaIn mod obisnuit cavitatea orala este populata cu microorganisme ce nu fac rau. Aceste microorganisme reprezinta flora saprofita. Caldura si umiditatea de la nivelul cavitatii bucale reprezinta conditii ideale pentru colonizarea si dezvoltarea microorganismelor. Printre aceste microorganisme se numara si Candida Albicans o ciuperca saprofita, cu virulenta redusa. De cele mai multe ori, corpul uman reuseste prin mijloacele sale de aparare sa controleze dezvoltarea lor in exces, pastrand echilibrul florei cavitatii bucale. Exista si cazuri in care mecanismele de aparare cedeaza. In astfel de momente poate apare candidoza bucala ce se datoreaza cresterii numarul acestor microorganisme. Aceasta se poate manifesta la orice varsta. Tratamentul presupune administrarea unor medicamente antifungice.

ulceratiiAi ulceratii in gura? In general ulceratiile bucale sunt o problema ce se rezolva simplu, de la sine. Daca nu dispar in cateva saptamani este obligatoriu sa te prezinti la medic pentru ca in acest caz pot anunta prezenta unui cancer oral. Zonele cele mai susceptibile pentru cancerul oral sunt: limba si zona de sub limba precum si rosul buzelor. Daca leziunile nu se remit dupa intensificarea masurilor de igienizare este indicat sa te prezinti la un medic stomatolog sau un specialist in chirurgie maxilo-faciala.

sangereaza-gingiaPot fi mai multe motive pentru care iti sangereaza gingia. In cele mai multe cazuri sangereaza gingia pentru ca exista inflamatie gingivala. Inflamatia poate fi produsa de prezenta tartrului dentar pe gingie, de un periaj agresiv sau chiar de formatiuni tumorale. Uneori si ocluzia anormala poate provoca sangerarea gingiei.

© 2009 - 2021 netdent.ro