fbpx

sinuzitaSinuzita, sau rinosinuzita, o inflamatie a sinusurilor paranazale, poate avea cauze diferite, si poate deriva in variatii: acute, bacteriene, dar si cronice. As vrea sa vorbim despre sinuzita pentru ca vad foarte multi oameni ce sufera de aceasta afectiune si cred ca este vorba despre dureri de dinti. Si, adevarul este, ca unul din semnele sinuzitei poate fi durerea dentara la nivelul arcadei superioare.

anodontieIn stomatologie, anodontia sau Anodontia vera, este o afectiune genetica rara, caracterizata prin absenta congenitala a tuturor dintilor primari sau permanenti, dar si prin faptul ca este doar o parte a unui sindrom mai larg. Mai mult decat atat, anodontia este asociata si cu sindroamele nervale ale dermei; asa-numitele displazii ectodermale.

nevralgie-de-trigemenNevralgia de trigemen sau prosopalgia sau boala lui Fothergill– prescurtata ca NT / NTG -, reprezinta o afectiune idiopatica / fara lezare nervala, caracterizata prin episoade de durere intensa a fetei, rezultand asa-numitul tic doloreux / dureros. Nervul trigeminal, sau cel de-al cincilea nerv cranian, este acel nerv responsabil de senzatiile faciale, precum si de anumite functii motorii, precum ocluzia dentara / muscatura si masticatia.

© 2009 - 2021 netdent.ro