fbpx

hemofilia-tratament-stomatologicTratamentul stomatologic la pacientii cu hemofilie, afectiune a coagularii sangelui, este complex. Hemofilia este o boala ereditara rara ce se manifesta prin afectarea coagularii sangelui, fiind produsa de lipsa factorului VIII al coagularii. Hemofilia afecteaza in general barbatii, femeile fiind foarte rar afectate. Exista trei tipuri majore de hemofilie: hemofilia A, este cea mai frecventa; hemofilia B ( boala Christmas) si hemofilia C ( boala Von Willebrand). Implicatiile dentare la pacientii hemofilici sunt multiple: manifestari hemoragice, hemoragii gingivale spontane, petesii orale, hemoragii postextractionale, manifestari salivare, hiposialie, stomatite ulcero necrotice.

tratament-stomatologic-in-sarcinaDaca esti insarcinata, atunci felicitari! Femeile insarcinate reprezinta o categorie aparte de pacienti careia medicul stomatolog trebuie sa ii acorde o atentie deosebita. In timpul sarcinii se produc o serie de modificarie fiziologie. Precautiile luate de medicul stomatolog urmaresc pe de o parte sanatatea buco-dentare a mamei  si pe de alta parte sanatatea buco-dentara a viitorului copil. In timpul sarcinii femeile se confrunta cu o serie de probleme legate de afectiunile dintilor si durerile dentare. Problemele cele mai mari sunt legate de aparitia cariilor, sensibilitate dentara, forme variate de boala parodontala care sunt urmate inevitabil de intrebari legate de posibilitatea de a lua sau nu medicamente, de a face sau nu radiografii dentare. Inclusiv pozitia pacientei in scaunul stomatologic poate ridica probleme.

Varicela este o boala infectioasa si contagioasa benigna, de natura virotica, care apare mai ales la copii si care se caracterizeaza prin aparitia pe piele a unor basicute care nu lasa cicatrice. Se mai numeste popular "varsat de vant". Termenul vine din cuvantul frantuzesc "varicelle".

sindrom-marfan-dintiSindromul Marfan este o tulburare genetica a tesutului conjunctiv. Oamenii cu acest sindrom tind sa fie neobisnuit de inalti, cu membre si degete lungi, subtiri (arahnodactilie), avand si implicatii dentare.
Acest sindrom are o serie de complicatii si evolueaza de la forme usoare la forme severe. Cele mai grave afectiuni se intalnesc la nivelul valvelor inimii si aortei. De asemenea poate afecta plamanii,ochii,sacul dural din jurul maduvei spinarii,scheletul si palatul dur.

Ai nevoie de un sfat?

Sunt aici pentru a te ajuta.

Contacteaza un medic stomatolog
CHIAR ACUM
- Raspuns imediat -

APASA AICI!

 

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
Administrator NetDent.ro

 

© 2009 - 2020 netdent.ro