fbpx

Stiati ca afectiunile gingiilor sunt legate de bolile inimii?

femeie inima de ciocolata si dinti frumosiUn nou studiu de la Institutul Forsyth vrea sa lamureasca conexiunea dintre afectiunile cavitatii bucale si inima. Conform cercetarii publicate online anul acesta de catre cercetatorii de la Forsyth si de la Universitatea din Boston, s-a demonstrat ca utilizarea remediilor contra afectiunilor cavitatii bucale (cum ar fi tratametul paradontozei) poate duce la prevenirea inflamatiei vasculare si micsora riscul de atac de cord.

Acesta este primul studiu care a demonstrat abilitatea unui tratament pentru paradontoza sa micsoreze inflamatia in peretii arteriali. Ingredientul activ este o molecula care inlatura inflamatia, numita Resolvin E1. Aceasta descoperire subliniaza si mai mult dovezile ce demonstreaza ca probleme ale cavitatii bucale – si cum sunt tratate – pot influenta major alte sisteme cheie din organism, in cazul de fata, inima.

“Majoritatea populatiei intelege legaturile dintre sanatatea inimii si sanatatea per total a organismului, si deseori, ia initiative pentru a preveni o boala de inima” declara Hatice Hasturk, cercetatorul sef pentru acest proiect. Insa este nevoie de si mai multa educare pentru a creste sanatatea cavitatii orale avand in vedere noile conexiuni descoperite.

In Romania, bolile circulatorii sunt principala cauza de mortalitate, si cifrele sunt in crestere. Asadar, studiul ne sugereaza ca este necesara o mai buna intelegere a factorilor de risc pentru aceste boli; pe langa colesterolul ridicat, fumatul, hipertensiune si diabet, trebuie sa luam in calcul si afectiunile cavitatii bucale, in special paradontoza care, netratata, poate reprezenta un factor important, independent de stilul de viata si dieta.

Sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150414110424.htm

Numele meu este Cosmin si sunt autorul acestui text. As aprecia parerea ta despre textul citit. Cunoscand-o, voi putea imbunatati continutul, adaptandu-l nevoilor reale ale cititorilor. Dureaza doar cateva minute sa-ti spui parerea.
 

 

Daca nu ai gasit exact ceea ce cautai, alege din urmatoarele optiuni, si apasa butonul corespunzator. Citeste pana la final acest text pentru a afla de un serviciu gratuit ce te va ajuta cu siguranta la un moment dat in viata.

 

Te mai pot ajuta cu evaluarea riscul tau in fata "uzurii dentare patologice", o afectiune lenta, surda, de care afli abia cand este prea tarziu. Apasa butonul rosu de mai jos pentru a incepe.


Incepe sa eviti afectiunile stomatologice chiar acum. Evita zilele nefaste, cu durere de dinti si cheltuieli mari pe tratamente stomatologice complexe. Apasa butonul rosu de mai sus pentru a incepe evaluarea factorilor tai de risc.

O zi frumoasa-ti doreste,

cosmin hublou

Dr Cosmin Circu
autorul articolului
 
© 2009 - 2021 netdent.ro
0
Shares
0
Shares