Stiati ca afectiunile gingiilor sunt legate de bolile inimii?

femeie inima de ciocolata si dinti frumosiUn nou studiu de la Institutul Forsyth vrea sa lamureasca conexiunea dintre afectiunile cavitatii bucale si inima. Conform cercetarii publicate online anul acesta de catre cercetatorii de la Forsyth si de la Universitatea din Boston, s-a demonstrat ca utilizarea remediilor contra afectiunilor cavitatii bucale (cum ar fi tratametul paradontozei) poate duce la prevenirea inflamatiei vasculare si micsora riscul de atac de cord.

 

 

Acesta este primul studiu care a demonstrat abilitatea unui tratament pentru paradontoza sa micsoreze inflamatia in peretii arteriali. Ingredientul activ este o molecula care inlatura inflamatia, numita Resolvin E1. Aceasta descoperire subliniaza si mai mult dovezile ce demonstreaza ca probleme ale cavitatii bucale – si cum sunt tratate – pot influenta major alte sisteme cheie din organism, in cazul de fata, inima.

“Majoritatea populatiei intelege legaturile dintre sanatatea inimii si sanatatea per total a organismului, si deseori, ia initiative pentru a preveni o boala de inima” declara Hatice Hasturk, cercetatorul sef pentru acest proiect. Insa este nevoie de si mai multa educare pentru a creste sanatatea cavitatii orale avand in vedere noile conexiuni descoperite.

In Romania, bolile circulatorii sunt principala cauza de mortalitate, si cifrele sunt in crestere. Asadar, studiul ne sugereaza ca este necesara o mai buna intelegere a factorilor de risc pentru aceste boli; pe langa colesterolul ridicat, fumatul, hipertensiune si diabet, trebuie sa luam in calcul si afectiunile cavitatii bucale, in special paradontoza care, netratata, poate reprezenta un factor important, independent de stilul de viata si dieta.

Sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150414110424.htm

 

Articole similare:

 

 

 

Ne gasesti pe:

urmareste netdent pe twitterurmareste netdent pe googleurmareste netdent pe facebook

 

Ultimele comentarii

  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat starea Dvs de sanatate generala este buna si la momentul interventiei nu sunteti sub influenta...
  • Cosmin Circu a spus Citeste mai mult
    Va trebui sa discutati cu medicul ce a facut anestezia aceasta chestiune.
Daca vrei sa lasi comentarii pentru articole te rugam sa te autentifici folosind una dintre retelele de socializare: